Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ'ın genel müdürü olarak görev yapan Samsunlu Enver Sedat Tamgacı, SAMULAŞ'ta genel müdür olarak görevlendirildi. Tamgacı, dün öğlen saatlerinde görevi Kadir Gürkan'dan devraldı.

BAŞKAN DEMİR TEVECCÜH GÖSTERDİ

Görevi devralan Enver Sedat Tamgacı, ilk açıklamalarını Haber Gazetesine yaptı. Doğup, büyüdüğü Samsun'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Tamgacı, 'Mustafa Demir başkanımız, bizlere büyük bir teveccüh gösterdi ve şimdi Samsun'dayız. Başkanımızın, bakış açısı bizlere de büyük bir heyecan kattı. Bugün itibariyle göreve başladık. SAMULAŞ ile ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptık. 2 hafta içerisinde SAMULAŞ'ın fotoğrafını ortaya çıkaracağız. Ardından da Samsun için yeni neler yapabiliriz noktasında çalışmalarımız olacak. İnşallah başarılı işlere imza atacağız' dedi.

ENVER SEDAT TAMGACI KİMDİR?

30 Mayıs 1974 yılında Samsun'da doğan ve evli olan Enver Sedat Tamgacı, Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden mezun olduktan sonra 1997 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesinde işe başladı. Ardından İstanbul Ulaşım A.Ş.'de yönetim geliştirme uzmanı olarak çalışan Tamgacı, 2009 yılından 2015 yılına kadar Kayseri A.Ş.'de işletme müdürü olarak, 2015'ten bu yana kadar da Malatya Büyükşehir Belediyesinin toplu taşımacılık şirketi MOTAŞ'ın genel müdürü olarak görev yaptı. Meslek hayatında önemli işlere imza atan Tamgacı, özellikle raylı ulaşım sektöründe birçok görevde yer aldı.