Server Gençlik ve Spor Kulübü'nün uluslararası çapta her yıl düzenlediği ve bu sene de 7.'si yapılan Ufka Yolculuk Bilgi ve Kültür Yarışması'nın Samsun ili ödül töreni Samsun İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

"Güzel Ahlak" temalı yarışmada, uzman kişilerce belirlenen kitapları okuyan lise, ortaokul ve ilkokul öğrencileri yapılan sınav sonunda ödül almaya hak kazandı. 81 ülkeden başvuruların gerçekleştiği yarışmaya Türkiye'den 530 bin, Samsun'dan da 7 bin 801 kişi katıldı. Değerlendirmelerin ardındansa 3 seviyede 30 Samsunlu öğrenci ödül almaya hak kazandı.

AMAÇ BİLGE TOPLUM

Yarışmanın Samsun ayağını organize eden Yıldız Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü Başkanı Ahmet Muştu, yarışmanın kaybedeni olmadığını ifade ederek, "Güzel huyları öğrenip hayatımıza uygulayabilmek, kötü huyları da öğrenip onlardan sakınabilmek için bu sene ki yarışmayı bir vesile kıldık. Böylece birey olarak hepimizin bilge, kamil, olgun ve toplum için faydalı birer insan olmasını amaçladık. İnşallah amaçladığımız şekilde faydalı olabilmişizdir. Ufka Yolculuk bir yarışmadan da öte değerlerimizi öğrendiğimiz, bu değerlerimizi hayatımıza tatbik ederek yolculuğumuzun yönünü cennete çevirdiğimiz ve bunu yüz binlerce dost ile birlikte yaptığımız çok değerli bir yolculuktur. Kaybedeni olmayan bu yolculukta ödül kazananlar kadar, yarışmaya girenler, kaydolup giremeyenler, destek olanlar ve yarışmada görev üstlenen herkes kazançlı çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU