45 yaşındaki Jono Dunnett, şimdiye kadar 15 ülkenin kıyı şeridini geçti. Dunnett, sörf tahtasının üzerindeki malzemelerle, uygun bulduğu yerlerde kamp kurarak konaklıyor. Dunnet, Samsun'da kaldığı sürece Samsun Yelken Kulübü tarafından ağırlandı. Samsun Yelken Kulübü Başkanı Ertekin Sezer'in yakından ilgilendiği Dunnet'a, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu tarafından Yelken Kulübü'nde çiçek verildi.

SAMSUNLULAR MİSAFİRPERVER

Rüzgar sörfüne küçük yaşlarda başladığını ifade eden Dunnett, "Sınırları aşmak için sörf tahtasıyla dünya turuna çıktım. Hava koşullarına göre de günde yaklaşık 30 kilometre yol kat ediyorum. Genellikle günün 8 saatinde yelken açıyorum, rüzgar olmadığında kürek çekiyorum. Hava kararmadan uygun bir yerde durup kamp yapıyorum. Bana Samsun'da herkes çok nazik ve misafirperver davrandı. Bafra Pidesini severek yedim, tadı çok güzel ve lezzetli. Samsun'da böyle bir tat aklımda kalacak. Bu yıl içerisinde Rusya ve Abhazya Bölgesi sınırına ulaşmayı hedefliyorum. Yolculuğumu bisikletle Norveç'e dönerek tamamlayacağım" dedi. Dunnett, yolculuğu boyunca denizlerdeki kirliliğin dikkatini çektiğini, özellikle plastik atıkların çevresel açıdan risk oluşturduğunu vurguladı.

GENÇLERE TECRÜBELERİ AKTARDI

Dunnett'ı iki gündür ağırladıklarını ifade eden Samsun Yelken Kulübü Başkanı Ertekin Sezer, 'Jono Dunnett için 30 Mart'ta İstanbul'da bir toplantımızda Karadeniz'deki tüm Yelken Kulüplerinin ortak görüşüyle ağırlanması için bir karar aldık. Kendisi İstanbul'dan çıktığından beri Karadeniz'deki tüm yelken kulüplerine uğrayarak Batum'a doğru yolculuğunu sürdürecek. Samsun'da elimizden geldiği kadar ağırladık. Bugünde hava durumuna göre Trabzon'a doğru hareket edecek. Kendisi günde 20 mil kadar yol alıyor. Rahat konaklayabileceği yerlerde konaklıyor. Sabah kahvaltı düzenledik. Çocuklarımıza denizde yaşadığı maceraları anlattı, bizim çocuklarımız içinde güzel bir tecrübe oldu' dedi.

Erdinç YILDIZ