Samsun Valisi Osman Kaymak, Aşık Kutlu Eğitim Merkezi'nde Berat Kandili münasebetiyle düzenlenen 8. Dönem Tashih-i Huruf ve 2. Dönem Rehber Öğreticiler veda programına katıldı.

VERİMLİ DİN HİZMETİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Aşık Kutlu Eğitim Merkezi Müdürü Metin Koca, "Diyanet İşleri Başkanlığımız personelimizin bilgi ve becerilerini artırmak, etkili ve verimli bir din hizmetini sunabilmek, özellikle ezan ve Kuran-ı Kerimi güzel bir eda usulüne uygun şekilde okuyabilmelerini temin amacıyla eğitim merkezlerimizde hizmet içi eğitim kursları düzenlenmektedir. Bu kurslarda toplam 7 bin 699 personelimiz eğitim almıştır. Eğitim merkezimizin tahsisi noktasında tamir ve tadilatı hususunda göstermiş olduğu ilgi, alaka ve desteklerinden dolayı Sayın Valimiz Osman Kaymak Beyefendi'ye huzurlarınızda şükranlarımı arz ediyorum" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun ise, "Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığımızın 95. Kuruluş yıldönümünü idrak ediyoruz. 95 yıldan beri Türkiye Cumhuriyeti Milli Misak sınırları içerisinde ve gönül coğrafyası olarak kabul ettiğimiz Balkanlarda, Kafkasya'da, Ortadoğu'da, Kuzey Afrika'da ve daha adını dahi telaffuzda güçlük çektiğimiz nice İslam coğrafyalarında Diyanet İşleri Başkanlığımız hizmetlerini ve faaliyetlerini devam ettirmektedir. Güzel dinimiz İslam'ı yalın hakikatlerini etik ve estetik boyutunu ihmal etmeden dünyanın dört bir köşesine ulaştırmaya çalıştırmaktadır" ifadelerini kullandı.

İMAM, CEMAATİN SORUNLARINI DİNLEMELİ

Samsun Valisi Osman Kaymak, imam hatip mezunu olmadığı halde onlardan biri gibi olmaya çalıştığını söyleyerek, "İmam Hatip mezunlarını seviyorum. Onlardan biri gibi olmaya çalışıyorum. Bizim toplumumuzda önemsediğimiz iki meslek var. Biri öğretmenlik diğeri de imamlık. Bu iki mesleği hakkıyla yetiştirip toplumun önüne koyabilirsek, toplumun yarınlarında gerçek manada endişe etmeyebiliriz. Bizler imam olarak görevimizi hakkıyla yapacak olursak işini seven samimi örnek insan oluruz. Bunu yaparken de benim için veya müftü için yapmayacaksınız. İşinizi yaparken Allah rızası için yapacaksınız. Güzel kuran okumanın ötesinde ihlas ve samimiyetle hizmet etmeyi çok önemsiyorum. Mahalledeki imam kendi cemaatinden sorumludur. Cemaatiyle sohbet edip, onların varsa sorunlarını dinlemektir. Ben tekrar berat kandilinizi kutluyor, Hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum" sözlerini kaydetti. Konuşmaların ardından cami musikisi korosu tarafından ilahi ve kasideler sunuldu. Veda programının ardından Aşık Kutlu Eğitim Merkezi'ni gezen Valimiz Sayın Osman Kaymak, Eğitim Merkezi Müdürü Metin Koca'dan bilgi aldı. Programa ayrıca, İl Müftüsü Veysel Çakı ve kursiyerler katıldı.