Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde saldırı gerçekleşti. Saldırıya tüm yurttan tepki yağarken, Samsunlu siyasetçilerin bir kısmı da olaya sert tepki gösterdi.

ÖNLEM OLMAMASI MANİDAR

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan hain, alçakca saldırıyı nefretle kınıyorum. Saldırıda özel korumalar dışında güvenlik önlemi ve istihbarat önlem bilgileri olmaması manidar değil mi! Hain düşünce içinde olanların oyununa gelmeyeceğiz! Ülkemiz menfaatleri önceliğimizdir" ifadelerini kullandı.

LANETLİYORUZ

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ise yaptığı paylaşımda, "Milletimizi birbirine düşürme planlarını; bu vatanı uğrunda can vermiş evlatlarımız üzerinden sahnelemeye çalışanlara asla geçit vermeyeceğiz! Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara-Çubuk'ta katıldığı şehit cenazesinde yapılan saldırıyı lanetliyoruz" sözlerini kaydetti.

OYUNA GELMEYECEĞİZ

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımızın olduğu şu günlerde bu provakatif eylemleri düzenleyenlerin oyununa gelmeyeceğiz" sözlerini kaydetti.

PROVAKASYONA DİKKAT

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise yaptığı paylaşımda, "Siyasetin zemini millettir, sandıktır. Millet iradesinin gerçekleştiği T.B.M.M ve diğer kurumlardır, şiddet ve hakaret asla değildir. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınıyorum. Demokrasi ve hukuk sisteminde Böyle bir şiddet eylemi asla kabul edilemez. Bu nedenle provakasyonlara karşı herkes dikkatli olmalı ve birlik ve beraberliğimizden ödün vermemelidir" ifadelerine yer verdi.

KILIÇDAROĞLU YALNIZ DEĞİL

CHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili ve Samsun eski milletvekili Haluk Koç ise, "Bu kin,nefret ve düşmanlık siyasetine söz ve demeçleriyle zemin hazırlayanlar; bu alçak saldırının sorumlusu hiç şüphesiz sizlersiniz. Yere batsın sizin kişisel siyasi bekanız! Demiri kızdırmaya devam edenler var. Sözün esas sahibine duyurulur. Kılıçdaroğlu yalnız değildir" ifadelerine yer verdi.