Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs 1919'un 100. yılı vesilesiyle, 2019 yılı boyunca tüm Türkiye'de gerçekleştirilecek gençlik, kültür ve spor etkinliklerinde kullanılacak logoyu belirledi. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şubesi Başkanı Işık Özkefeli, belirlenen logoda Atatürk ibaresi bulunmamasına tepki gösterdi.

KABUL EDİLEMEZ

Özkefeli, "19 Mayıs 2019 Milli Mücadelenin 100. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şehrimize gelip Kurtuluştan Kuruluşa Milli Mücadeleyi başlatmasının yüzüncü yılında Atatürksüz bir logoyu kabul etmiyoruz. Atatürksüz bir tarih, Atatürksüz bir müfredat, Atatürksüz bir Anayasa yani Atatürksüz bir Türkiye olamayacağı gibi Atatürksüz bir logo da olamaz. ADD'nin de içinde bulunduğu elliyi aşkın dernek, sendika, oda ve demokratik kitle örgütleri bir araya geldik ve Samsun 100. Yıl Platformu'nu kurduk. 16 Ocak'ta da bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyurduk. Bu platform, Samsun halkının sesidir" diye konuştu.

HASSASİYETE DAVET EDİYORUZ

Özkefeli, Samsun 100. Yıl Platformu'nun daha önce logo hazırladığını belirterek, "Samsun şehrinin simgesi 'Onur Anıtı' bizim logomuzdur. Cumhurbaşkanlığı logosunu Atatürksüz olarak kabul edemeyiz. 19 Mayıs 1919'da güzel şehrimiz Samsun'a gelerek o destansı yürüyüşe başlayan tek liderimiz, büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu Cumhuriyetin geçmişi, bugünü ve geleceğidir. Özgürce, bağımsız yaşamın ve mücadelenin adıdır. Milli Mücadelenin 100. yılında bu yıla ve Ata'mıza yakışan kutlamaların Samsun'da olması için çalışıyoruz. Bu istek ve inançta olduğunu düşündüğümüz, siyasi iktidarı da hassasiyete davet ediyoruz' ifadelerini kullandı.