Samsun'un çekim merkezi olan Yeşilyurt AVM, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel çocukları sihirli ayna karşısında hayalindeki mesleği yaşattı. Öğrenciler, Yeşilyurt Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde keyifli dakikalar geçirdi.

BAYRAM ÖLÜMSÜZLEŞTİ

AVM'ye gelen çocuklar, fast food katında kurulan aktivite alanında büyük bir ayna önünde, kendi seçtikleri birbirinden eğlenceli, geleceğin meslekleri kostümlerini kullanarak fotoğraf çektirdi. Çekim sonrasında katılımcılar fotoğrafları, 23 Nisan Çocuk Bayramı'na özel tasarlanmış çerçeveler ile basılıp, anında aldı. Ücretsiz olarak düzenlenen etkinlikte, Yeşilyurt AVM ziyaretçileri 'Sihirli Ayna' ile eğlenirken, 23 Nisan'ı ölümsüzleştirecek fotoğrafların da sahibi oldu. Etkinlik hakkında bilgi veren Burak Nakipoğlu, 'Sihirli bir aynamız var. Aynamızda üç fotoğraf çekiliyor ve bu fotoğrafları anında basıyoruz. Bugün ki etkinliğimizde mesleki kıyafetleri çekiyoruz. Doktor, polis, asker, avukat gibi kıyafetleri giyip çocukların sihirli aynada fotoğrafını çekiyoruz. Çocuklara unutulmaz bir bayram yaşatıyoruz' dedi.

SERGİ 30 NİSAN'A KADAR AÇIK

Ayrıca Yeşilyurt AVM'nin 2. katında, TRT tarafından gerçekleştirilen 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında düzenlenen Fotoğraflarla 23 Nisan sergisi, 30 Nisan'a kadar açık kalacak. 1979 yılından itibaren devam eden TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde çekilen 100 fotoğrafın yer aldığı 'Fotoğraflarla 23 Nisan Sergisi'ni gezmek için bütün çocukları Yeşilyurt AVM'ye beklediklerini ifade eden Yeşilyurt AVM yetkilileri, geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da Samsunlu çocuklara eğlence dolu bir bayram yaşattıklarını ifade etti.

Erdinç YILDIZ