Samsun Maarif Hareketi ve Vezirköprü'de Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (VEKAP) kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "100. Yıl Vezirsuyu Çocuk Şenliği" düzenlendi. VEKAP kapsamında, köy okullarındaki öğrencilerin gelişimini amaçlayan Köy Okulları Değişim Projesi dolayısıyla düzenlenen ve kırsaldaki birleştirilmiş sınıf öğrencilerinin katıldığı şenlikte konser, halk oyunları, oyun parkı, sokak oyunları, eğlence-eğitim-bilim ve sanat atölyeleri yer aldı.

BU ÇOCUKLAR BİZE EMANET

Çocukları bu duyguyla yetiştirmenin önem taşıdığına işaret eden Kaymak, "Çocuklarımız 100 yıl önceki gibi milli mücadele, milli hakimiyet, bağımsızlık ruhuyla hayatlarına devam etsinler ve bunları unutmasınlar istiyoruz" ifadesini kullandı. Özellikle köy okullarında görev yapan öğretmenlere teşekkür eden Kaymak, şöyle konuştu: "Genelde karşılaştığımız tablo şu, maalesef çok idealist olarak bildiğimiz öğretmen arkadaşlarımızın bir kısmı köy okullarında kalmak istemiyor. Hemen bir adam bulup tayin yaptırmak istiyorlar. Köy okulunda öğretmenlik yapan arkadaşlarıma öğretmenlik heyecanını yaşadıkları, sınıf öğretmeni olmanın heyecanıyla çalıştıkları için teşekkür ediyorum. Herkesin kendine özgü mazeretleri vardır ama bu çocuklar bize emanet."

BUGÜN BİR ADIM ATILDI

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de köy okullarının kenarda olmasının gönüllerinden uzak kaldığı anlamına gelmediğini dile getirerek, "Bazı imkanlardan yararlandırmamız konusunda ihmallerimiz olabiliyor. İşte bugünü fırsat bilerek böyle bir bayramı şenliğe dönüştürmek suretiyle kenardaki okulumuzla merkezdeki okulumuz arasındaki eşitliği sağlamış oluyoruz. Bugün bir adım atıldı. Yarın daha fazla adımla beraber bu farkı ortadan kaldırmış olacağız' dedi. VEKAP Derneği Başkanı Erkan Ulaşır ise etkinlik ve proje hakkında bilgi vererek, "Proje çalışmalarını daha profesyonel yapmak adına dernek kurduk. Öğretmenlerden oluşan bu dernek, eğitimde yapılacak tüm faaliyetlerde okullarımıza ve öğrencilerimize destek olmayı amaçlamaktadır" diye konuştu.