İstanbul Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde 5 yaşındaki çocuğa yönelik istismar olayına İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, sert tepki gösterdi.

ÇOCUK İSTİSMARI ÖNERGELERİ REDDEDİLDİ

Milletvekili Yaşar, '5 yaşındaki çocuğumuzun vebali hepimizin boynunadır. Ne yazık ki Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, çocuk istismarı önergeleri reddedildi, çocuk istismarının konuşulacağı oturumlara milletvekilleri katılım göstermedi. Bir ülkede çocuklar, kadınlar ve hayvanlar güvercin tedirginliğinde yaşıyorsa, orada toplumsal huzur yoktur, toplumsal yozlaşma vardır. Türk toplumunun karakteristik özellikleri yıpratılmaya çalışılıyor, toplumun sinir uçlarına dokunan bu tür vakalar artık bir isyana dönüşmeden cezai yaptırımlarla önlenmelidir. TBMM çatısı altında tüm partilerin uzlaşısıyla bir yasa çıkarılmalıdır." diye konuştu

BAKANLARI GÖREVE ÇAĞIRDI

Çocukların siyasetten uzak tutulacak kadar saf ve temiz olduklarını belirten Milletvekili Yaşar "Çocuklarımız ülkemizin geleceği, yarınlarımızın teminatıdır. Hele ki kadın, toplumun gücüdür. Sağlıklı, iyi yetişmiş kadınlarımız, adeta toplumumuza yön vermektedir. İstismara uğramış, şiddet görerek yetişmiş bir kadın, geleceğe vurulmuş en büyük darbedir. Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'u ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ü, Küçükçekmece'de yaşanan cinsel istismar olayına ilişkin göreve davet ediyorum. Sorumlular ivedilikle bulunmalı, adalete teslim edilmelidir. 5 yaşındaki küçük çocuğumuza ve ailesine devlet eliyle psikolojik destek verilmelidir' ifadelerini kullandı.