Samsun'un İlkadım ilçesi Çatkaya Mahallesi'nde 16 dönüm alana kurulu olan Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na, hayırsever iş adamı Cemal Yeşilyurt tarafından modern bir cami yaptırılıyor. Caminin üst kısmında namaz kılınırken, alt kısmında ise sosyal alanlar olacak. Bu sosyal alanda cezaevine ziyarete gelen mahkum yakınları, genel ihtiyaçlarını da karşılayabilecek. Samsun T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'na yapılan caminin adı ise Adalet Cami olacak.

HAYIRSEVER CEMAL YEŞİLYURT ÜSTLENDİ

T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun bölgenin en büyük yerleşkesi konumunda olduğunu, 2 bin tutuklu, 700 personel kapasiteli olduğunu söyleyen Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, "Kurumuza günlük 600 ila 700 ziyaretçi gelmektedir. Şehir merkezinden uzak olması nedeniyle burada bir camiye ihtiyaç vardı. Aslında inşa edildiğinde yapılması gereken bir hizmetti. Bir takım aksaklıklardan dolayı cami yapılamadı. Ziyaretçilerin durumlarına tanık olunca bir çözüm üretmek istedik. Samsun'un hayırsever iş adamlarından Cemal Yeşilyurt büyüğümüz de projeyi üstlendi" dedi.

ALTI SOSYAL ALAN OLACAK

Hızla inşaatı devam eden Adalet Camii'nin alt yapı ve çevre düzenlemesini İlkadım Belediyesinin üstlendiğini de söyleyen Başsavcı Yavuz, "Önceki dönem belediye başkanımız Erdoğan Tok'un desteğini yeni görevi devralan Belediye Başkanımız Necattin Demirtaş da aynı kararlılıkla devam ettiriyor. Her iki belediye başkanımıza da katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz. Burası sadece cami projesi olarak değil, ziyarete gelenlerin zaman geçirebilecekleri, dinlenebilecekleri bir sosyal alan olarak inşa ediliyor. Caminin altında büyük bir kafeterya, restoran ve dinlenme yeri de olacak' ifadelerini kullandı.

400 KİŞİ AYNI ANDA NAMAZ KILABİLECEK

Adalet Cami'nin 3 aylık kısa bir sürede tamamlandığını da söyleyen Ahmet Yavuz, "Ramazan ayında hizmete açmayı planlıyoruz. Selçuklu mimarisi baz alınarak inşa edildi. Minaresi de kendine özgü bir yapıyı barındırıyor. Kapalı ve açık alanı ile yaklaşık 400 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Caminin minaresi Türkiye'de ilk diyebiliriz, benzeri yok. Çelik kalıpları ve tasarımı ile Selçuklu mimarisine göre projelendirildi. Isı ve su yalıtımı olan bir cami olacak" diye konuştu.

HER TÜRLÜ KATKIYI SAĞLAYACAĞIZ

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ise, "Cezaevi kampüsü girişinde yapımı devam eden Adalet Camimize, İlkadım Belediyesi olarak destek oluyoruz ve caminin çevre düzenlemesini yapacağız. Başsavcımızın verdiği bilgiye göre cami, ramazan ayına yetiştirilmeye çalışılıyor. Bizde üzerimize düşeni yapıp, hizmete açılması noktasında her türlü katkıyı sağlayacağız. Mahkum yakınlarına ve personele hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Bayram OK / Özel Haber