Bursa'nın Kestel ilçesinde oturan 5 aylık hamile Tacikistan uyruklu kadın, başörtüsü ile kendisini doğalgaz borusuna asarak intihar etti.

Olay, merkez Kestel ilçesi Ahmet Vefik Paşa Mahallesi Kaynak Sokak'ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 21 yaşındaki Zamira Aminov, geçtiğimiz perşembe günü evinde kendini başörtüsü ile doğalgaz borusuna astı. Aminov, sabah saatlerinde eve gelen eşi Fathullot Abdusalom tarafından bulundu. Ceset, Cumhuriyet Savcısının talimatı ile kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için otopsi yapılmak üzere Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Tacikistan'dan dört ay önce Türkiye'ye geldiklerini ifade eden Fathullot Abdusalom, "Geçtiğimiz ocak ayında dünyaya gelen ilk çocuğumuz bir ay yaşadıktan sonra öldü. Eşim çok üzüldü. Onu hiç unutamadı. Tekrar çocuk istedi. Hamile kaldıktan bir ay sonra Türkiye'ye geldik, Bursa'da yaşamaya karar verdik. Çarşamba akşamı birlikte sohbet ettik. Kendisi karnındaki bebeği sevdi, dualar okudu. Sabah kalktığımda ise intihar etmişti. Hiçbir sorunumuz yoktu" dedi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.