Üniversite gönüllülerinden oluşan ekip, 20 Mart tarihinde Şırnak'ın Silopi ilçesinde el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Burçin Damcı anısına Samsun'un Vezirköprü ilçesinde bulunan Alanköy İlkokulu'na etkinlik düzenledi. Çocuklarla atölyeler düzenleyen gençler oluşturdukları kütüphaneye okulda görev yapan öğretmen Ahmet Yeşilyurt'un desteği ile Şehit Jnd. Ast. Burçin Damcı adını verdiler. İlginç görüntülerin ortaya çıktığı etkinlikte sağlıklı beslenme, sağlık ve hijyen, çocuk hakları ve istismar, çizim, oyun, kütüphane atölyeleri kurdular.

ÇOCUKLARIMIZIN KÜTÜPHANESİNDE YAŞATMAKTAN MUTLUYUM

Topluluk gönüllülerinden Feyza Köse, 'Gönüllüsü olduğum topluluğun böyle fikirle böyle bir çalışma yapması beni hem onurlandırdı hem duygulandırdı yaptığımız okul çalışmaları arasında en özeliydi. Vatanımız için kaybettiğimiz kuzenimin adını çocuklarımızın kütüphanesinde yaşattığımız için çok mutluyum' dedi.

HEDEF HER OKULA BİR ŞEHİDİMİZ ADINA KÜTÜPHANE OLUŞTURMAK

Proje gönüllülerinden Latif Yat, 'Bizim için çok duygusal bir proje oldu, daha önce de köy okullarına iyileştirmeler ve etkinlikler yapıyorduk ancak bir şehidimizin adını yaşatmış olmak daha yoğun duygular hissettirdi, bundan sonraki çalışmalarımızda gittiğimiz her okula bir şehidimiz adına kütüphane oluşturmak istiyoruz' diye konuştu.