Türkiye Komünist Partisi İl Örgütü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çalışmalarına devam ediyor. Partililer Samsun İstiklal Caddesi Süleymaniye Geçidi önünde bildiri dağıtarak vatandaşları 1 Mayıs'a davet etti.

SÖMÜRÜ DÜZENİ

Burada bir açıklama yapan İl Başkanı Belma Nur Kartal, "İşsizlik kuyrukları uzayıp giderken sadece 2018'de en az 1923 işçinin iş cinayetlerinde can verdiği ülkemizde işçiler ölmeye devam ediyor. İşçi katili bu sömürü düzeni sürdükçe işçiler ölmeye devam edecek. İşçi Sağlığı ve İş güvenliği Meclisi'nin yayımladığı rapora göre, 2019'un Mart ayında en az 108 işçi yaşamını yitirmiştir. Türkiye'de her 6 saatte bir işçi ölüyor. 2018'de oyun çağında, okulda olması gereken en az 66 çocuk, hayatını kaybetti. Her yıl ülkemizde en az dört kez Soma katliamı benzeri olaylar meydana geliyor" diye konuştu.

EMEKÇİLER DEĞİŞTİRECEK

Kıdem tazminatının fona aktarılmasının işçilerin hakkının gaspı olduğunu söyleyen Kartal, "Kriz fırsatçısı patronlar, işçileri tazminatlarını da gasp ederek kapı önüne koyuyor. Kalanları da daha az ücrete daha çok çalıştırıyor. Şimdi ise kıdem tazminatını fona aktarmaya, bireysel emekliliği zorunlu hale getirmeye hazırlanıyorlar. Bu düzeni emekçiler değiştirecek. 1 Mayıs'a günler kala, iş cinayetlerinde kaybettiğimiz işçi kardeşlerimizi, yaşamak için ölenlerimizi saygıyla anıyor, yaşayan kardeşlerimizi birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. 1 Mayıs, emekçilerin bu kahrolası düzene karşı birlik, mücadele ve dayanışma günüdür. Gelin, bu 1 Mayıs'ta kaderimizi değiştirelim, beraber umudu büyütelim" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR