Özdoğan, sinema sanatında ortaya koyduğu eserlerle Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, ABD, Çin, Hindistan, Kanada ve Lübnan'daki ulusal ve uluslar arası film festivallerinden çeşitli ödüller kazanan genç sinema yönetmeni Özdoğan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'a çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Genç yönetmen Özdoğan, görme engelli işçilerin yaşamını anlatan kısa metrajlı ''Sirayet'' adlı filmle 2017 yılında Hollywood Türk Film Festivali'nde seyircilerin oylamasıyla ''En İyi Film Ödülü''nü 2019'un Mart ayında İngiltere'nin Camridge Üniversitesi'nda düzenlenen film festivali yarışmasında ''En İyi Kurmaca'' ve ''Yılın Filmi'' ödüllerini kazandığını söyledi.
Özdoğan, filminde daha çok Adanalı oyuncu ve ekibe yer verdiğini, ayrıca Engin Yüksel, Kemal Burak Alper ve Serdar Şeker gibi ünlü sanatçılar ile 6. Nokta Körler Derneği'nden görme engellilerin de oyuncu olarak yer aldıklarını ifade etti.
Hedefinin uzun metrajlı bir film çekmek olduğunu ve bunun için çalışmalara başladığını anlatan Özdoğan, ''Hedefim Türk sinemasında ilklere imza atmak'' dedi.
Vali Demirtaş'ta Özdoğan'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.
Ziyarette Nuri Cihan Özdoğan'ın babası Adana Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan'da hazır bulundu.