Spor Toto 1. Lig'de lider kalmayı başaran ancak 2 dönem transfer yasağı ve 6 puan silme cezası ile karşı karşıya kalan Balıkesirspor'da Başkan Mustafa Bahçeci olağanüstü kongre kararı alındığını açıklamıştı. Kırmızı-beyazlıların Şoförler ve Otomobilciler Odası Toplantı Salonu'nda olağanüstü kongresi çoğunluk sağlanamadığı için kongre 9 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 16.00'da Karesi AVM Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek.
Balıkesirspor'da yeni başkanın kim olacağı merak konusu olurken, mevcut başkan Mustafa Bahçeci ise yeni yönetimde görev almayacağını açıkladı. Kırmızı-beyazlılarda başkanlık için bazı isimlerin kulislerde yoklama yaptığı öğrenildi.
Çoğunluk sağlanamadığı için yapılamayan kongre sonrası Balıkesirspor Baltok Kulübü resmi internet sitesinden açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
'Kulübümüzün bu akşam yapmayı planladığı Olağanüstü Genel Kurul, toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için gelecek haftaya ertelendi. Genel kurula, mevcut yönetimimiz hariç 15 üye katıldı. 9 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 16.00'da Karesi Alışveriş Merkezi'nde yapılacak ikinci toplantıda, yeter sayı aranmayacak.'