Samsun'un İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi Samsun Dr. Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi Kavşağı'nda Korhan Ekiz Bulvarı'nda yaklaşık 8 ay önce meydana gelen trafik kazasında, Burhan F.'nin kullandığı özel halk otobüsü, kırmızı ışıkta geçerek, yanında kayınçosu Bayram Odabaş'ın olduğu Murat Tuna'nın kullandığı motosiklete çarptı. Kazada, motosiklet sürücüsü Murat Tuna olay yerinde, Bayram Odabaş ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Gözaltına alınan sürücü çıkartıldığı mahkemece tutuklandı.

SAVCI 22,5 YIL İSTEDİ

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, cumhuriyet savcısı mütalaasında sürücü Burhan F.'nin, 'Bilinçli taksirle adam öldürme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Duruşmaya, şüpheli ve maktullerin avukatları ile yakınları da katıldı. Son kez hakim karşısına çıkan Burhan F.'ye mahkeme heyeti, 6 yıl 8 ay hapis cezası ile çarptırılmasına karar verdi.

İSTİNAF MAHKEMESİNE İTİRAZ

Davacı ailenin Avukatı Cengizhan Hatipoğlu, karara itiraz edeceklerini belirterek, "Özel halk otobüsü kırmızı ışıkta geçerek, kendisine yeşil ışık yanan ve bu çerçevede seyrini sürdüren motosiklete çarpmıştır. Kaza, motosiklette bulunan 2 kişinin ölümüne yol açmıştır. Savcılık, mütalaasında halk otobüsü sürücüsünün 22,5 yıla kadar cezalandırılmasını talep etmiştir. Mahkeme ise 6 yıl 8 ay ceza takdirinde bulunmuştur. Karar, kamu vicdanını bereleyici mahiyet taşımaktadır. Biz de hükmün kaldırılması ve sürücü sanık kişinin üst hadden cezalandırılması için İstinaf Mahkemesine itirazda bulunduk." dedi.

İKİ CANIM BİRDEN GİTTİ

Kazada, hem tek oğlunu hem de damadını kaybeden 46 yaşındaki acılı baba Birali Odabaş, 'Benim iki canım birden gitti. Verilen cezayı tasvip etmiyorum. Devlet iki cana bu kadar ceza veriyorsa söyleyecek bir şey bulamıyorum. Demek ki insan canı bu ülkede bu kadar değersiz. Tek oğlum ve tek damadım vardı. İkisini de kaybettim. Adam iki evladımı yedi, 2 yıl yatacak çıkacak. Benim iki torunum babasız, dayısız kaldı. Kızım eşsiz kaldı. Benim ocağım söndü. Ben bu acıyı yaşadım, Allah başkasına da yaşatmasın. Bu ülkede bu kanunlar ve bu cezalar varken daha çok canlar yanar. Torunlarım, babalarını, dayılarını soruyor verecek cevap bulamıyorum. Ben adalet istiyorum" diye konuştu.

ÇOCUKLARIMA CEVAP VEREMİYORUM

Eşini ve kardeşini kaybeden Kevser Tuna, "Eşimi ve kardeşimi geri getireceklerse, verdikleri cezayı çeksin. Buna bir şey diyemem. Ama ben çocuklarıma, 'babam nerede' diye sorduklarında ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Çocuklarıma bu cevabı verebilecek bir vicdan var mı? Anlatılmaz bu, yaşanır. Ben halen eşimi gurbette, kardeşimi de başka bir yerde olduğunu zannediyorum" şeklinde konuştu

Murat Tuna'nın babası Ekrem Tuna ise, "Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın. İki torunum babasız kaldı" ifadelerini kullandı.

Bayram OK - Özel Haber