HAYALİ SAMSUNSPOR

Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Boccia Şampiyonası'nda ikinci olarak gümüş madalya kazanan Samsunlu milli sporcu Birkan Duha Erdal'ın örnek alınacak hayat hikayesi gözleri yaşartıyor. Yaşadığı tüm olumsuzlara rağmen yüzündeki gülücükler eksik olmuyor Birkan'ın 1 yaşında yakalandığı amansız serebral palsi hastalığı sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum kalan özel sporcu Birkan Durhal Erdal, annesi Canan Erdal ile hayata sımsıkı tutunuyor. Daha önce Paralimpik Boccia Milli Takım aday kadrosunda da yer alan ve şampiyonlukları da olan Birkan'ın en büyük hayali ise Başkan İsmail Uyanık ile beraber çalışıp Samsunspor'da teknik direktörlük görevi yapmak.

DOLMUŞCULAR ALMADI

22 yıldır oğluna bir bebek gibi baktığını dile getiren 49 yaşındaki anne Canan Erdal, bu durumdan dolayı hiç üzülmediğini söyledi. Tek dileğinin oğluna sahip çıkılması ve yüzünün gülmesi olduğunu söyleyen Erdal, "2 çocuk annesiyim. Büyük oğlum Emre Erdal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışıyor. Birkan evimizin küçük oğlu, babamız Ahmet Erdal ile küçük oğlumuz için savaş veriyoruz. 1 yaşında serebral palsi hastalığını öğrendiğimiz de ben hiç üzülmedim ama babası çok etkinlendi o dönemlerde. Çok zorluklar yaşadık, hayatla çok mücadele ettik. Şimdi bir bebek gibi bakıyorum oğluma. Yeri geldi bazı dolmuşcular bizi arabaya almadı. Birkan liseyi beraber verdiğimiz mücadele sonrası bitirdi ama üniversiteye ulaşım sorunu nedeniyle gitmek istemedi.

4 YILDA 4 MADALYA

'Yemeğini yiyemez, suyunu kendi başına içemez' diyen anne Canan Erdal, şöyle devam etti: "16 yaşında hayatımıza bocce sporu girdi ve oğlumun yüzü güldü. Kimi zaman ulaşım zorluğu nedeniyle sorunlar yaşadık. Atakum'a idmana gidiyorduk ama ulaşım zor olduğu için gidemedik. Daha sonda ringler çıktı ve ulaşım oğlum adına rahatladı. Allah razı olsun ringleri çıkartandan. 2015'te ilk turnuvaya katıldık ama madalya alamadık. Daha sonra 2016'da gümüş, 2017'de altın, 2018'de bronz ve son olarak 2019'da gümüş madalya kazandık Birkan'la. Milli takımla Azerbaycan'da yapılan turnuvada yer aldık ve ülkemizi temsil etme gururunu yaşadık. Biz onunla anne-oğul değil, iki arkadaş gibiyiz."

ANNEM BENİM MELEĞİM

Bocce toplarını bebeği gibi seven Birkan Duha Erdal, "22 yaşında lise mezunuyum. Hayatımı bocceye adadım. Katılacağım 2020 ve 2024 olimpiyatlarına katılıp ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum. Hayalim küçük yaşımdan beri teknik direktör olmaktı. İnşallah bir gün Başkanımız İsmail Uyanık ile birlikte çok sevdiğim Samsunspor'da teknik direktörlük yapabilirim. Ulaşım sorunumuzu çözen Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne çok teşekkür ediyorum. Bocce 16 yaşında benim hayatıma girdi ve onunla yüzüm güldü. Annem benim en büyük destekcim, o varsa bende var oluyorum. Bir bebek gibi bana bakıyor, hayatını resmen bana adadı. O benim meleğim oldu. İnşallah Samsunspor'umuzda bu sezon bir üst lige çıkar" dedi.

Salim YILDIZ / Özel Haber