GAZETECİLER SORDU

Yılport Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, Haberaks TV ekranlarında ' futbol55 özel' programına konuk oldu. Samsunspor Medya Direktörü Murat Sandıkçı'nın moderatörlüğünü yaptığı bu özel programda Türkiye Spor Yazarları Derneği Samsun Şube Başkanı ve Samsun Gazetesi köşe yazarı Avni Demir, TSYD Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Haber Gazetesi Spor Müdürü Selçuk Kaya, Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri ve Hedef Halk Gazetesi Haberler Editörü Noyan Alper Cabbar, TSYD Samsun Şube Yönetim Kurulu Üyesi ve Gerçek Gazetesi Spor Müdürü Mustafa Ataseven ile Haberaks TV'de yayınlanan Spor 55 programının yorumcularından Ender Gür de yer aldı. Başkan Uyanık, 2 saatlik programda Samsun spor medyasının önde gelen isimleri ve seyircilerden gelen soruları cevapladı.

ÖNEMLİ MESAJLAR

Play-off öncesi camiaya birlik ve beraberlik mesajları veren Başkan İsmail Uyanık, şunları kaydetti: "Sezon başında eski adıyla 3. Lig için kendimize şampiyonluk hedefi koyduk. Ne deseydik, hedefimiz bu lige alışmak mı deseydik? Bizim koyduğumuz hedef Samsunspor gibi bir kulüp için çok da büyük bir hedef değildi. Ancak olmadı. Ligde şampiyon olamadık diye mücadeleyi bırakacak halimiz yok. Önümüzde play-off müsabakaları var. Yani 1. raunt bitti, sıra geldi 2. raunda. Daha yere düşmedik. Bundan sonra futbolcularımız ölümüne mücadele edecek. Ben bu ışığı oyuncularımda gördüm. Biz destekleyeceğiz, onlar başaracak. Bizim de play-off öncesi hamlelerimiz oldu. Psikolog Oya Kaptan zaten takımımızla ilgileniyordu ama İbrahim Eke gibi bu stresi çok iyi bilen bir uzmanı daha getirdik. Bunun da büyük faydası olacak."

ANADOLU EFES ÖRNEĞİ

"Anadolu Efes, Euroleague final four'a kaldı. Seride 2-1 öndeyken İspanya'da Barcelona'yı yense belki de bu kadar coşku olmazdı. Ama İspanya'da kaybetti seri 2-2 oldu ve İstanbul'daki son maçta final four biletini aldı. Belki bizimkisi de öyle olacak. Biz sanki sezon boyunca 7., 8. sıradaymış ve son anda play-off müsabakalarına katılma hakkı kazanmış bir ruhla mücadele edeceğiz. Takım play-off müsabakalarına kaldı sanki her şey bitti. Biten bir şey yok. Bu şehrin üzerinde oluşan kara bulutları dağıtmamız lazım. Bunu, inananları etrafımızda toplayarak yapacağız. Hep söylüyorum bizimle olan gelsin, bizim gibi düşünmeyen de yorganını ayrı sersin. Biz bu şehrin itibarını kurtardık. Bu şehir Samsunspor'u kapatıp müflis şehir olacaktı. Mersin, Gaziantep, Manisa gibi olacaktı. Biz buna müsaade etmedik. En büyük başarı bu, sportif başarı da gelecektir."

ÖDENEN PARALAR
"Herkesin dilinde 40-50 Milyon TL'ye takım kuruldu lafları var. Açıklıyorum bu sezon şu ana kadar futbol takımına 3.2 Milyon TL'lik primle birlikte 15 Milyon TL ödendi. Sezon sonuna kadar 2,5 Milyon TL daha ödenecek. Transferler için de 4.5 Milyon TL bonservis ödendi. Prim demişken, bu takım sezon sonunda şampiyon olamazsa, oyuncularımıza dağıttığımız primlerin yüzde 70'ini geri alacağız. Bizde tek prim var şampiyonluk primi. Sezon içerisinde verdiğimiz primler de bir anlamda prim avansı gibi. Şampiyon olurlarsa primleri hak edecekler, olamazlarsa yüzde 70'ini geri ödeyecekler. Bizim yaptıklarımızı 60-70 Milyon TL ile yapamayacakları için sürekli parayla üzerimize geldiler. Biz kimseden kapı kapı dolaşıp aldığımız parayı dağıtmıyoruz. Bir planlama dahilinde üretilen parayı dağıtıyoruz."

NELER NELER ÖDENMİŞ

"Bir yandan da borçları ödüyoruz. Samsunspor'un paralandığını duyanlar koşarak geldi. Bunları ödüyoruz. Haziran'da genel kurul var. Kime ne ödemişiz hepsini açıklayacağız. Nasıl oluyorsa, futbolculara fazla mesai diye verilen paraları açıklayacağız. Menajerlere ne yollarla verilen paraları açıklayacağız. Paralar nasıl çarçur edilmiş açıklayacağız. Artık Samsunspor'da ağlama devri bitti. Biz de ağlamıyoruz. Çok geniş bir kadro kurduk. Bu İngiltere'deki sistemdir. Oyunculara sadece peşinat verdik, kalan paralarını ise oynadıkça alıyorlar. Yani oynamayan para alamıyor. İngiltere'de de sezon başı kadro planlaması böyledir, 30 oyuncuyla anlaşılır. Oynamayan para alamaz. Biz de bunu yarattık. Oynamayan oyuncunun bize hiçbir yükümlülüğü yok. Bu takımı 3. Lig'e ben düşürmedim ama ben çıkaracağım. Keşke bizi şimdi eleştirenler bu takım 3. Lig'e düşerken, kayyuma devredilirken sesini çıkarabilseymiş."

VAKİT KAYBI İSTEMİYORUZ

"Şunu net bir şekilde söylüyorum önemli olan şampiyon olabilmek değil camia olabilmek. Biz yeniden bunu başardık. Şehri yeniden ayağa kaldırdık. Samsunspor imajını Türkiye'de yeniden yukarılara çektik. Futbolun doğrularını yapıyoruz. Başarı da gelecek. Bu yıl olmazsa bir sonraki yıl. Ama vakit kaybetmek istemiyoruz. Oyuncularımız da bu bilinçte. Çıkarılan dedikodular art niyetli. Bizim hiç lobi faaliyetimiz olmadı ama lobiler hep bize karşı çalıştı. Bana boşuna 'efsane' demiyorlar. Dik durduğum için efsane diyorlar, seviyorlar. Aynı şekilde Yüksel Yıldırım kardeşim de dik durarak dünyaya açıldı. Biz de taraftarız. Yüksel Yıldırım'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalar da bir taraftar refleksidir. Bunda başka bir art niyet aramamak lazım. Nasıl din ile devlet işleri birbirinden ayrılmış. Biz de para ve futbolu birbirinden ayırdık. Futbolun patronu benim. Bu kulüpte Yüksel Yıldırım'ın yüzde 67, İsmail Uyanık'ın yüzde 33 hissesi var."

SONUNA KADAR MÜCADELE

"Son olarak futbolcularımla sürekli konuşuyorum. Onlar sonuna kadar mücadele edecek. Vazgeçmeyeceğiz. Tamam birinci olarak çıkamadık ama belki de bu zorlu yolu geçtiğimizde daha büyük sevinç yaşayacağız. Lütfen bu dönemde herkes yanımızda olsun. Ben konsere bilet satmıyorum, kimseyi maça davet etmem. Taraftar maça gelmiyorsa haklı sebepleri vardır. Ancak inanmalıyız ve bizler inanıyoruz. Taraftar da inansın. 2 bin, 5 bin, 10 bin, 20 bin kaç kişiysek o statta hepimiz inanalım. Bana güvenin inanırsak başaracağız. Lig bittiğinde de oturup tüm hataları konuşacağız. Muhasebemizi yapacağız. Ama şimdi sırası değil. Bizim de hatalarımız oldu, şimdilik içimize atıyoruz. Kol kırılıp yen içinde kalır. Hesaplaşacağımız zaman da gelecek. O zaman şimdi değil. Şu play-off sürecini başarıyla geçelim, bir üst lige yükselelim, o coşkuyu tüm şehir olarak yaşayalım, sonrasında da hesaplaşalım."