AK Parti Terme İlçe Başkanlığı'nı ziyaret eden AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, İlçe Başkanı İbrahim Ar ve teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Daha sonra Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç'ı makamında ziyaret eden Yılmaz, belediye çalışmaları hakkında bilgi aldı. Bir program kapsamında Terme'de bulunan Ankara Samsun Sanayici, İş Adamı ve Yöneticileri Derneği ( ASİYAD) Başkanı Osman Yılmaz ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşan Yılmaz, daha sonra ilçe merkezinde vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdi.

EKONOMİYE KATKI VERENİN ÖNÜ AÇILMALI

AK Terme İlçe Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keyhüda'nın sahibi olduğu mobilya mağazası açılışına katılan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada üretimin ve kalkınmanın önemine dikkat çekti. Üreten bir Türkiye'nin her zaman kazanacağını ve ekonomiye katkı sağlayan herkesin önünün açılması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Ülkemizde bizler birlik ve beraberliğimizi koruyup, çok çalıştıktan sonra önümüzde aşamayacağımız hiç bir engel yok. Ekonomik olarak kıskaca alınmak istendiğimiz şu dönemlerde, Allah'a Şükürler olsun ki, sağlam bir ekonominin verdiği güçle yeni yatırım ve kalkınma hamleleri tek tek gerçekleşiyor. Bazı sıkıntılarımız elbette var ama bunları el ele vererek, birlikte aşacağız. Şuan ekonominin en iyi seviyeye gelmesi için büyük mücadeleler veriliyor. Bu sürece hepimizin katkı vermesi şart" ifadelerini kullandı.

HERŞEYE RAĞMEN BAŞARI ÖRNEKLERİ SERGİLENDİ

Haksızlıklar, saldırılar, tuzaklara rağmen bu süreçte kendi göbeğini kesen bir ülke olmanın başarıldığına dikkat çeken Yılmaz, "En son rakamlar açıklandı. Geçtiğimiz ay itibariyle ihracat, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 5,4 artarak 15 milyar 273 milyon dolara ulaştı. İthalat yüzde 14,6 azalarak 18,1 milyar dolara geriledi. Bunlar tüm kirli plan ve saldırılara rağmen gerçekleşti. Dış ticaret açığımız yüzde 57,8 azalarak 2 milyar 831 milyon dolar seviyelerine ulaştı. İhracatımızın ithalatımızı karşılama oranı geçen yılın nisan ayında yüzde 68,3 iken bu yıl aynı oran yüzde 84,4'e yükseldi. Ekonominin güçsüzleştirilmeye çalışıldığı dönemde, her şeye rağmen büyük başarı örnekleri sergilendi. Kısa zamanda alınacak yeni önlemlerle piyasada büyük bir rahatlama görülecek. Ekonomik dar boğaz bekleyenler boş ümide kapılmasın. Hepimizin bu sürece katkı vermesi, çok çalışmamız gerekli. Türkiye'yi 2023 hedeflerine mutlaka ulaştırmalıyız" diye konuştu.