Samsun'da Y. Yılmaz adlı vatandaş, Malazgirt İlkokulu'nda 1. sınıf öğrencisi olan işitme engelli kızı R.C. Yılmaz'ın sınıf öğretmeni tarafından engeli nedeniyle okuldan kovulduğunu iddia etti. Yılmaz, yazdıkları şikayet dilekçesi ile konuyu İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne taşıdı.

OKULDAN KOVDU

Baba Y. Yılmaz, 6 yaşındaki işitme engelli kızının, sınıf öğretmeni A.D. tarafından işitme engeli nedeniyle okuldan kovulduğunu savunarak, "Benim çocuğum okula başladığından beri sadece ilk 2 ay evde ders yapabildi. Öğretmen A.D.'yi defalarca uyarmamıza rağmen sınıfta öğrencimize yönelik bir ilgi göstermedi ve evde yapması için herhangi bir ders vermedi. 23 Nisan şenlikleri sırasında da kutlamalara sadece etüt alan çocukların katılabileceği söylendi. Sınıf öğretmeni A.D.'ye bunun doğru olmadığını ve şikayette bulunacağımı söyledim. O da istediğim yere şikayette bulunabileceğim cevabını verdi. 30 Nisan tarihinde eşim, çocuğumu sınıfa bıraktığı esnada A.D. eşime, çocuğumu sınıfta istemediğini söyleyerek okuldan kovdu" ifadelerini kullandı.

NEGATİF AYRIMCILIK YAPILDI

Yılmaz, çocuğunun okuldan kovulması ile ilgili tüm haklarını sonuna kadar arayacaklarını belirterek, "Öğretmen tarafından çocuğum işitsel engelli olduğu için negatif ayrımcılık uygulandı. Kendisi bize mesaj atarak, 'Memnuniyetsizlik durumunda okul değiştirin' dedi. Bir sınıf öğretmeni bunun kararını veremez. Bununla ilgili tüm yollara başvuracağım. Öğretmen A.D., hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne dilekçe verdik. Şube Müdürü Selim Kurtoğlu konuyla yakından ilgilenerek soruşturma açılacağını söyledi. Eğer bu dilekçeden sonuç alamazsam sonuna kadar hakkımı arayacağım" diye konuştu.

30 NİSAN'DAN BERİ OKULA GİTMİYOR

Çocuğunun okuldan kovulması sonrasında psikolojisinin bozulduğunu vurgulayan Yılmaz, "Çocuğuma bu muamelenin yapılmasına izin vermem. 30 Nisan'dan beri çocuğumu okula gönderemiyorum. Çocuğum okuldan niye kovulduğunu anlamaya çalıştı. Çocuğum bundan etkilenmesin diye anneanne ve dedesiyle köye yolladım. Bu yapılanı uzun süre unutacağını sanmıyorum. Ben bu konuda yetkililerden çözüm bekliyorum. Çocuğum bir an önce okula başlamalı" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR / Özel haber