BAŞKAN'DAN YAKIN TAKİP

Samsun'da İlkadım Okçuluk Tesisleri'nde gerçekleştirilen 2019 Minikler Salon Okçuluk Türkiye Şampiyonası tüm hızıyla devam ediyor. Şampiyonada, 65 kulüpten 405 sporcu altın madalya için mücadele ediyor. Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu'nun da yakından takip ettiği müsabakalarda katılımında fazla olması dikkatlerden kaçmadı.

Yarışma hakkında bilgi veren Başkan Abdullah Topaloğlu, "Önemli bir yarışma, çocuklarımız burada birbirleriyle mücadele edecekler ve teknik heyetimiz de bu çocukların içinden milli takımlarda değerlendireceğimiz çocukları seçecek. Hemen bu yarışmanın arkasından da 60 gencimizi kampa alacağız" dedi.

FİNALLER YARIN

Hedeflerinin 2024 Olimpiyatları olduğunu belirten Başkan Topaloğlu, "Daha önce 10 bin civarında olan faal okçu sayısı 32 bine ulaştı. Son yıllarda okçuluk sporunda büyük bir aşama kaydettik. 2013 yılında başlayan projenin okçuluk sporuna olan ilginin artmasında oldukça önemi oldu ve bu proje ile Mete Gazoz ve Yasemin Ecem Anagöz gibi şampiyon okçuların yetiştiğini gördük" diye konuştu. Klasik yay ve makaralı yay bay-bayan kategorilerinde 13-14 yaş gruplarında gerçekleştirilen şampiyonaya, sıralama atışlarıyla devam etti. Müsabakalar yarın yapılacak finaller ile sona erecek.

Salim YILDIZ