Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı tarafından bir ilke daha imza atıldı. Hastanede ilk kez anjiyo yöntemi ile bir kalp hastası sağlığına kavuştu. OMÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Murat Meriç ve Doç. Dr. Korhan Soylu, 20 yıldır kalp mitral yetersizliği hastası olan 2 çocuk annesi 68 yaşındaki Ferihan Oral'ı sağılığına kavuşturdu. Oral'ın, boyun damarından anjiyo yöntemi ile girilerek, kalbinin kapak halkası daraltıldı. Yaklaşık 1,5 saat süren başarılı operasyon sonucu sağlığına kavuşan Ferihan Oral, bir gün sonra taburcu edildi.

ÇOK ŞİKAYETLERİM VARDI

Aynı zamanda Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral'ın da eşi olan Ferihan Oral, "20 yıldır kalp hastasıyım. Nefes darlığı, halsizlik, çarpıntı, şikayetlerim vardı. Operasyon sonrası nefes darlığım düzene girdi. Beni sağlığıma kavuşturan tüm doktorlarıma ve hastane çalışanlarına teşekkür ediyorum" dedi.

24 SAATTE NORMAL HAYATINA DÖNÜYOR

Kardiyoloji Ana Bilim Dalı öğretim üyeleri Doç. Dr. Murat Meriç, 'Boyun damarından girilerek mitral yetersizlik denilen, kapak hastalığının tedavisini gerçekleştirdik. Anjiyo ile yapılan bir işlem ve yaklaşık 1,5 saat sürüyor. Hastamız bir gün sonra evine gönderildi. Mitral yetersizliğinin tedavisi cerrahi ameliyattır. Ancak bu yöntem her hastaya uygulanmıyor. Anjiyo yöntemi yapılması, diğer açık ameliyat yönteminden daha avantajlıdır. Cerrahi yöntemde 1 ay gibi iş göremez raporu veriyoruz ve çeşitli komplikasyonlarla karşı karşıya kalma durumu bulunuyor. Ancak bu yöntem ile hastamız 24 saat sonra taburcu oluyor ve normal hayatına dönebiliyor. Hastamız başarılı bir operasyonla sağlığına kavuştu" diye konuştu.

Bayram OK - ÖZEL HABER