Samsun protokolü 12 Mayıs "Anneler Günü" kapsamıında bir mesaj yayınladılar.

SEVGİMİZ TEK GÜNE SIĞMAZ

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Hayatın çeşitli zorluklarına sabırla göğüs geren, ömrünü ve tüm benliğini insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunacak insanlar yetiştirmeye adayan annelerimize olan sevgi ve saygımızı tek bir güne sığdırmak mümkün değildir" dedi

Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayah AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Bir milletin var olmasının temelinde aile; ailenin temelinde ise kadın vardır. Annelerimiz sevgi, şefkat ve fedakarlık duygularını temsil eden en değerli varlıklarımızdır. Hayatın çeşitli zorluklarına sabırla göğüs geren, ömrünü ve tüm benliğini insanlığa hayırlı hizmetlerde bulunacak insanlar yetiştirmeye adayan annelerimize olan sevgi ve saygımızı tek bir güne sığdırmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.

ANNELER, İLK ÖĞRETMENLERİMİZ

Annelerin, çocuklara değer aşılayan ilk öğretmenler olduğuna vurgu yapan Karaaslan, "İlahi takdirle tayin edilen kutsal vazifelerden birini üstlendiğine inandığımız annelerimiz, bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında ve yaşatılmasında büyük paya sahiptir. Annelerimiz; bu yönüyle değerlerimizi aşılayan ilk öğretmenlerimizdir. Kadınlarımız; tarihin her döneminde milletçe kazandığımız her zaferde çok önemli roller üstlenmiştir. Nene Hatun olup evladını beşikte bırakarak Aziziye Tabyası'nda mücadele eden, Kara Fatma olup cepheden cepheye koşan, Şerife Bacı olup zorlu kış şartlarında orduya cephane taşıyan, Nezahat Onbaşı olup meydanlarda boy gösteren, vatan uğruna kahramanlık destanı yazan nice kadınlarımız vardır. Bu vesileyle, sevgilerin en yücesine, mutlulukların en güzeline layık olan, başta şehit ve gazilerimizin anneleri ile engelli anneleri olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü'nü yürekten kutluyor; ahirete irtihal eden annelerimize Yüce Mevla'mdan rahmet, hayatta olan annelerimize sıhhat diliyorum" diye konuştu.

EN MASUM DUYGULARIN SEMBOLÜ

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutlayarak, "Annelerimiz, sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, fedakarlığın, şefkatin, merhametin ve en masum duyguların sembolleridir" dedi

Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımlayan AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, "İnsanlığın hoşgörü, fedakarlık ve dayanışma duygularını güçlendirmeye her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, sevginin, sabrın ve şefkatin kaynağı olan annelerimizi hürmetle, saygıyla selamlıyorum.
Annelerimiz, sınırsız sevginin, engin hoşgörünün, fedakarlığın, şefkatin, merhametin ve en masum duyguların sembolleridir. Varlıklarıyla hayatımıza anlam kazandıran, dünyamızı zenginleştiren annelerimiz, ilk öğretmenimiz ve hayat boyu yol göstericimizdir" ifadelerini kullandı.

ANNELİK KELİMELERLE İFADE EDİLMEZ

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, "Bir anneyi anlatmak, onun evladı, ailesi için yaptıklarını dile getirmek, sevgisini, duygularını, fedakarlıklarını kelimelerle ifade etmek mümkün değildir" dedi

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Anneler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.
Annelerin hakkının hiçbir zaman ödenemeyeceğini belirten Yılmaz, 'Anne' diye seslenmenin, sevgisini hissetmenin, o duyguyu yaşamanın tarifinin mümkün olmadığını söyledi.

GÜZELLİKLERİ PEŞİNDEN GETİRİYOR

"Fedakarlık, sevgi, sabır ve güzellik gibi bir çok sıfatı barındıran annelerimizin yüreğindeki sevgi, tüm güzellikleri peşinden getirmektedir" diyen Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Hanım kardeşlerimize gerekli değer verilmeli, yaşamı kolaylaştırılmalı, her türlü imkan sağlanmalıdır. Özellikle son dönemlerde kadınlara yönelik şiddet olayları göz önüne alındığında, bir anneye veya adayına zarar verildiği unutulmamalıdır. Dinimizde de annelerimizin, kadınlarımızın önemine dikkat çekilmiş, birçok önemli tavsiyede bulunulmuştur. Annelerimizi çok seviyoruz ve tüm anneler bizim için kıymetlidir. Özellikle şehit annelerimizin yeri çok farklıdır. Ebediyete intikal etmiş kendi annem ve tüm annelere Allah'tan Rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Bu duygu ve düşünceler doğrultusunda annelerin, anne adaylarının Anneler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar, yaşamlarını aileleriyle mutlu, huzur içerisinde geçirmelerini temenni ederim"

SEVGİLERİN EN BÜYÜĞÜ

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, anne şefkatinin sevgilerin en büyüğü olduğunu belirterek, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun Milletvekili Kemal Zeybek yayımladığı mesajda, "Annelik duygusu ve onun şefkati sevgilerin, saygıların en büyüğüdür. İnsanın doğuş öncesi ve doğuştan sonraki süreçler içerisinde; çocukların gelişimi ve büyümesinde en özverili görevler annelere düşmektedir" ifadelerini kullandı.

ŞİDDET SON BULMALI

Zeybek, annelerin hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını vurgulayarak, "En zorlu koşullarda çocuklarını koruyabilmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan anneler; ilk öğretici, koruyan, besleyen, büyüten şefkatin, sevginin ifadesidir. Gelişmemiş topluluk ve ekonomilerde annelerin, kadınların görevleri ekonomik sıkıntılar, yaşam koşulları sebebiyle daha da zordur. Anneler, çocuklar, eşlere bakmanın dışında tarım ve hayvancılıkta da en zor işleri yapmakta. Doğum öncesinden başlamak üzere; yaşam süreçlerinin en zor ve sıkıntılı kısmı kadınlarımıza düşüyor. Ülkemizde de sıkça kadına yönelik şiddetin en ağır örneklerine şahitlik ediyoruz. Ülkemizde, kadınlara yönelik şiddet sonucunda; birçok kadınımızın hayatını kaybetmesi üzücü ve düşündürücü. 'Kadın cinayetlerine dur' demek hepimizin ortak görevi olmalı ve şiddet son bulmalı. 12 Mayıs'ta üretmeyi, beslemeyi, büyütmeyi, eğitmeyi, öğretmeyi, sevgi ve şefkati en iyi bilen annelerimizin Anneler Günü'nü saygılarımla kutluyorum" şeklinde konuştu.

BÜTÜN SEVGİLERİN KAYNAĞI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, her yıl mayıs ayının 2'nci haftasında kutlanan Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Anne sevgisinin başka hiçbir şeyle kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygu olduğuna vurgu yapan Başkan Demir, "Toplumumuzun, milletimizin temel direği aile ise onun da temelinde annelerimiz vardır. Geleceğe sağlıklı bir şekilde yürüyen toplumların ve bireylerin yetişmesinde en büyük görev şüphesiz annelerimize düşmektedir. Hazreti peygamberimizin 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadisi, anneliğin ne kadar kutsal bir görev olduğunu belirtmiştir. Bu nedenle annelik, dünyanın en zor ve yüce görevidir. Annelerimiz biz evlatları için hiçbir karşılık beklemeden ömürlerini adarlar. Her durumda, her şartta çocuklarına kol kanat geren anneleridir. Onların şefkati, hoşgörüsü, bizleri bugünlere hazırlamıştır. Bu nedenle onlar, en kıymetli varlıklarımızdır. Bu anlamlı günde, hürmetlerin, saygının en büyüğüne layık, başta bu vatan için canını feda eden şehitlerimizin bize emaneti şehit annelerimiz başta olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, sağlıklı, huzur dolu bir yaşam diliyor, ellerinden öpüyorum" ifadelerini kullandı.

EN KUTSAL VARLIKLARIMIZ

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Yarınlarımıza, geleceğin güçlü ve aydınlık Türkiye'sine yön verecek olan nesilleri yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs geren ve fedakarca çalışan annelerimiz, yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla dünyanın en kutsal varlıkları" dedi

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Anneler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Togar, "Cennet annelerin ayaklarının altındadır hadisi kelimelerle anlatılamayacak anneliği en güzel şekilde ifade ediyor. Yarınlarımıza, geleceğin güçlü ve aydınlık Türkiye'sine yön verecek olan nesilleri yetiştirmek için her türlü zorluğa göğüs geren ve fedakarca çalışan annelerimiz, yüreklerindeki sınırsız sevgi ve sabırlarıyla dünyanın en kutsal varlıkları" ifadelerini kullandı.