İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, İlkadım Belediye Gazi Hizmet Binası'nda basın toplantısı düzenledi. Başkan Necattin Demirtaş, belediyenin mali bütçesi, piyasaya olan borçları ve güncel konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Demirtaş, İlkadım Belediyesinin 264 milyon lira borcu olduğunu açıkladı.

11 MİLYON LİRALIK ÇEK ÖDEMEMİZ VAR

Belediyenin mevcut yapısını dikkate alarak bir takım tedbirler gerçekleştirdiğini ifade eden Başkan Demirtaş, 'Mali yapı ile ilgili borçlarımızın düzene girmesi ve ödenmesi konusunda tedbir almaya gayret ediyoruz. Teslim aldığımız itibariyle belediyemizin 264 milyon lira borcu var. 120 milyon civarı banka ve özel bankalara olan borçlar, 24 milyon civarı piyasa borcu, geri kalan ise vergi, sigorta ve iller bankasından kaynaklı çeşitli borçlardır. Bu borçlar içinde bizi en çok rahatsız eden kısım, bu borçların 2018 ve 2019 Mart ayı içerisinde 24 milyon civarından borçların çeklerle ödenmiştir. Çekler el değiştirdiği için verdiğimiz alacaklar başka kişilere devretmiştir. Bu ay da 11 milyon liralık bir çek ödememiz var. Aynı zamanda bu ay vergi ayı. Emlak vergilerinin 1. taksitinin ödenmesi gerekiyor' dedi.

OLMAZSA BELEDİYEMİZİ SIKINTILAR BEKLİYOR

İlkadım'da yaşayan vergi mükellefi vatandaşlara seslenen Başkan Demirtaş, 'Vergi mükellefi vatandaşlarımızın belediyemize emlak, çevre temizlik ve alt yapı olarak 70 milyon liraya yakın borcu var. Bu alacak iki taksitte ödeniyor. 35 milyon lira yapıyor. Şu an acil 11 milyon lira ödememiz gerekiyor ancak o aman çarkı çevirmiş oluyoruz. Vatandaşlarımız, borçlarını ödedikleri takdirde bu yükün altından kalkacağız. Bu olmazsa belediyemizi sıkıntılar bekliyor. Çeklerin karşılıksız çıkması ve yazdırılması, imzalayan arkadaşların tutuklanmasına kadar bir süreç bizi bekliyor. İnşallah bunlar olmaz. Belediyemize emlak, çevre temizlik ve alt yapı bedellerine borçları olan vatandaşlarımızın, borçları ödeme noktasında özen göstermesi halinde bu dertten kurtulacağız inşallah. Bunu aşmak için desteğe ihtiyacımız var. Önümüzdeki dönemde belediye meclis toplantısını halka açık tutacağız ve canlı yayınlayacağız' ifadelerinde bulundu.

BELEDİYE BİNASI HACİZLE SATILACAK

İlkadım hizmet binasının haciz kaydı olduğunu ifade eden Demirtaş, 'Bina satılırken hacizle beraber satılacak. Haciz miktarı baya yüksek bir miktar. Oradan bize de bir şey gelmeyecek. Satılan paradan haciz miktarı düşecek, kalan para belediyeye gelecek. İlkadım Belediyesi Gazi hizmet binasında ise haciz yok' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ