Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi, 31 Mart'ta kazanılan 262 belediyeden örnek projeleri hızla hayata geçirmelerini istedi. Hızlı icraat döneminin İstanbul'daki seçim kampanyasına da katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Birgün'de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından 23 Haziran olarak belirlenen yeni seçim tarihine kadar CHP'li 262 belediye örnek çalışmalara imza atacak.

"TÜM KENTLERDEN DESTEK İSTENMESİ" KARARI

Önceki gün toplanan CHP Merkez Yürütme Kurulu'nda (MYK) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Onursal Adıgüzel ve Oğuz Kaan Salıcı'yı, İstanbul'daki propaganda döneminin sorumluları olarak belirlerken tüm kentlerden destek istenmesine karar verdi.

KILIÇDAROĞLU BU YOLLA SEÇMENE MESAJ VERECEK

CHP yönetimindeki 262 belediyeden hızlı ve hayatı kolaylaştırıcı projeleri hayata geçirmesini isteyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu yolla İstanbul'daki seçmene mesaj vermeyi hedefliyor.

CHP'Lİ TORUN: İSTANBUL'DA AVANTAJ OLACAKTIR

İstanbul'daki propaganda süreci için yetkilendirilen CHP Yerel Yönetim Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun yaptığı değerlendirmede, "Ekonomik kriz şartları altında CHP'li belediyelerin yapacağı iyileştirmeler, İstanbul'da avantaj olacaktır" dedi. Torun, İstanbul'un bir Türkiye mozaiği olduğunu ve bu nedenle diğer kentlerdeki uygulamaların İstanbul'da CHP'nin oylarının artmasına etki edeceğini söyledi.

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatası iptal edilmeden önce hayatı ucuzlatacak girişimlerde bulunduğunu ancak bunların yarım kaldığını hatırlatan CHP'li Torun, "Bu kararların yeniden uygulamaya geçmesi için İmamoğlu'nun başkan seçilmesi gerekiyor. CHP, tüm Türkiye'de başarılı bir seçim geçirmiştir. Bu belediyelerin örnek çabalarının da İstanbul halkına etkisi olacaktır" dedi.