Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Temaslarımızda DEAŞ, PKK ve FETÖ terör örgütleri ile mücadelemizin kararlılıkla sürdürülmesi ve bu alanda Türkiye Irak arasında bir askeri işbirliği ve güven anlaşmasının yapılmasının isabetli olacağına karar verdik' dedi.
Resmi ziyarette bulunmak üzere Türkiye'ye gelen Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile başbaşa ve heyetlerarası görüşen ve resmi iftar yemeğinde bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuk Başbakan ile birlikte ortak basın toplantısı için kamera karşısına geçti.

20 MİYAR DOLARLIK BİR TİCARET HACMİ YETERLİ DEĞİL

DEAŞ terörünü mağlup eden Orak güvenlik güçlerini tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu uğurda şehit olan Iraklılara rahmet, yaralananlara şifa dileyen Erdoğan, bugünkü görüşmelerde Türkiye-Irak ilişkilerini tüm boyutları ile değerlendirdiklerini, bölgesel gelişmeleri de ele aldıklarını kaydetti.

Erdoğan, 'Irak'ın siyasi birliği ve toprak bütünlüğünün korunması, istikrar vi güvenliğin sağlanması Irak siyasetimizin temelini oluşturuyor. Irak'ın zenginliği olan tüm etnik ve dini gruplar Türk halkının dostudur, kardeşidir. Irak'ın uluslararası toplumla ilgili ilişkilerini geliştirme yönünde sın dönemde attığı adımları memnuniyetle müşahede ediyoruz. Bölgesel rolünü yeniden üstlenmesi ile Irak'ın barış ve istikrara daha önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum' diye konuştu.