Samsun'un Tekkeköy ilçesi Sırtmasuyu Mahallesi'nde meydana gelen olayda, iddiaya göre, 64 yaşındaki Birsen Soykan'ın, eşi Ahmet Soykan 7 yıl önce vefat etti. Eşi vefat ettikten 2 gün sonra kayınları, Birsen Soykan'a tapuları düzenleyeceklerini söyleyerek kağıt imzalattılar. Eşinin vefatından sonra İlkadım ilçesi İstasyon Mahallesi'nde kiraya çıkan Birsen Soykan, yaz aylarında ise Tekkeköy'de bulunan evine giderek kalıyordu. Ancak son gitmesinde evinin talan edildiğini görünce gözlerine inanamadı. Bütün evi dağıtılarak, pencereleri sökülen, eşyaları kırılan ve atılan Birsen Soykan, durumu hemen jandarmaya bildirdi.

TAPUYU ÜZERLERİNE ALMIŞLAR

Olay yerine gelen Tekkeköy İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaptıkları araştırmada evin Birsen Soykan'ın, kayınları tarafından talan edildiğini tespit etti. Soykan'ın şikayetçi olması üzerine tapu kayıtlarına bakıldı. Tapu kayıtlarına bakan Soykan, bu defa daha büyük şok yaşadı. Tapunun kayınlarının üzerine olduğunu ancak daha önce tapunun başka bir kişiye satıldıktan sonra üzerlerine aldıkları ortaya çıktı. Bunun üzerine Birsen Soykan'ın Avukatı Melike Özman, tapu iptali tescil davası açtı. Yaşlı kadın, evinde meydana gelen talandan dolayı kayınlarına, mala zarar verme ve hırsızlık suçundan şikayetçi oldu.

BEN HAKKIMI İSTİYORUM

Eşi ile 40 yıl evli kaldığını ve bu süre içerisinde hiçbir sorunlarının olmadığını söyleyen Birsen Soykan, "Eşimle benim çocuğumuz olmadı. Eşim 7 yıl önce hayatını kaybetti. Vefatının 2. günü acılı halimde kayınlarım 'veraset işlemleri yapacağız' diye bana kağıt imzalattılar. Benden aldıkları imzalı kağıt ile arazileri başkasına satmışlar. Daha sonra da arazileri kendi üzerlerine yapmışlar. Ben bunları hiç bilmiyordum. Benim astım ve birçok hastalığım var. Komşularımın ve belediyenin yardımı ile geçimimi sağlıyorum. Bana, çocuğum yok diye miras vermek istemiyorlar. Bundan dolayı bana böyle bir oyun yaptılar. Ben sadece hakkımı istiyorum. Er veya geç adalet yerini bulacak. Hukuk mücadelem sonuna kadar devam edecek" dedi.

Bayram OK - ÖZEL HABER