SEZONUN ÖZETİ

Yılport Samsunspor'da Başkan İsmail Uyanık, play-off sürecinde ekibe dahil olan ünlü Uzman Psikolog İbrahim Eke'nin hazırladığı rapordan bir bölüm okudu. Başkan İsmail Uyanık, "İbrahim beyin ifade ettiği durum aslında bu sezonun net bir özetidir" dedi.

KARARLAR PROBLEM HALİNE GELDİ

Raporda, "Samsunspor yaklaşık 1 yıl önce yönetim ve sistem değişikliğine gitmiştir. Samsun şehrinin yeniden bir futbol kenti olabilmesi ve yeniden takımın etrafından birleşilmesi hedeflenmiştir. Bunun için gerekli her şey bir anda yapılmak istenmiş ancak sürecin tüm zorlukları her alanda gözlemlenmektedir. Yeniden yapılanmanın 5 temel ayağını yönetimin, A takımın, altyapının ve kentle ilişki ve iletişimin yapılanması ile oynanan lig kategorisine göre hareket edebilme olarak nitelendirebiliriz. Buradaki en kısa zamanda hedefe ulaşma niyeti çok büyük baskı oluşturmuş, bu baskı altında çözüm için üretilen tüm kararlar problem haline gelmiştir" denildi.

EMEK HEBA EDİLMEMELİ

Raporun devamında ise, "Bir taraftan futbol dışı kanaldan gelen kaynaklar, sitemin yani Samsunspor'un en güçlü tarafını oluşturmaktayken, görülebilen risklerin ve futbol dünyasının kendine özgü yapısından dolayı aslında en zayıf ve işleyişte en sıkıntılı tarafı olarak öne çıkmıştır. Futbolun kendine özgü tarzı, kişisel özellikler ve kentin yapısı, bu kaynakları beceri ve nitelikli kullanma konusunda engel olabilerek görülebilir. Futbol diliyle antrenmanlarda her şeyini gösteren oyuncunun aynı performansını sahaya yansıtamaması olarak söyleyebiliriz. Öncelikli olarak takımın bütünü üzerinde oluşturulan ve kulübün tüm unsurları tarafından kabul edilen kısa sürede mutlak başarı beklentisi, olası başarısızlığı beraberinde getirmiştir. Yönetimin tüm bileşenleri tarafından kente ve ülkeye duyulan aşkla alınan sorumluluk, zaman ve başarı baskısı altında heba edilmemelidir" ifadelerine yer verildi.