İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarında Samsun'da olacağını ama resmi programa katılamayacağını açıkladı.

HAFİFE ALINACAK BİR KONU DEĞİL

Açıklamada şu ifadelere yer verildi. , "Davetin 19 Mayıs'a üç gün kala iletilmesi devlet ciddiyetiyle bağdaşmamaktadı. Kuruluşunun temelleri, 19 Mayıs 1919'da atılan Türkiye Cumhuriyeti'nin devlet ciddiyeti, hafife alınabilecek bir konu değildir. Bazı siyasi hesaplarla, alelacele yapılan davetin, binlerce yıllık devlet geleneğimizin üzerine bina edilmiş Türkiye Cumhuriyeti'nin, 100 yıla yaklaşan devlet geleneğiyle örtüşmediğini düşünüyoruz.

PROGRAMIMIZ GEREĞİ KATILAMAYACAĞIZ

Siyasi iktidarın bir gösterisi gibi planlanan bir tören de olsa, yapılan davete teşekkür ediyor, ancak İYİ Parti olarak, çok önceden hazırlanıp ilan edilen programlarımız gereği, katılamayacağımızı ilan ediyoruz. İYİ Parti olarak Samsun'da, siyasi hesap ve mecburiyetten giden iktidarla değil, yüreğiyle giden milletimizle bir arada olacağız.''

CHP KUTLAMALARA KATILACAK

19 Mayıs 1919'un 100. yılında Samsun'da yapılacak kutlamalara CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da davet edilmiş, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Kılıçdaroğlu'nun Samsun'daki kutlamalara katılacağını duyurmuştu.

BAHÇELİ FİKİR DEĞİŞTİRDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından davet edilen MHP Lideri Devlet Bahçeli, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı nedeniyle Samsun'da düzenlenecek programa katılmayacağı öğrenilmişti. Ancak, Devlet Bahçeli fikir değiştirdi. Bahçeli'nin Samsun'da kutlamalara katılacağı açıklandı.

PERİNÇEK KATILMA KARARI ALDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından davet edilen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 100. yılı nedeniyle Samsun'da düzenlenecek programa katılma kararı aldı.

DESTİCİ DE GELİYOR

BBP'den yapılan açıklamaya göre Genel Başkan Destici, Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Samsun'da düzenlenecek törenlere davet edildi. Destici, pazar günü düzenlenecek törenlere katılmak üzere Samsun'a gelecek