Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde bulunan Erçal Group, geleneksel hale getirdiği 4. iftar Organizasyonu'nda Samsun protokolü, çalışanlar ve müşterileri ile Tekkeköy Erçal Scania Plaza'da bir araya geldi. Erçal Group yöneticileri kapıda karşıladıkları misafirleri ile tek tek ilgilendi. İftar programı, Kur'an tilaveti ile başladı. İftarın ardından ise şükür duası edildi.

TATLI TELAŞIMIZ VAR

Programda konuşan Samsun Valisi Osman Kaymak, "Bir güzel tatlı bir telaşa içerisindeyiz 19 Mayıs 1919 100. yıl kutlamaları devam ediyor. Aslında bizim amacımız 100. yıl kutlamalarını yıl boyuna yaymaktı. Ocak'tan Aralık ayına kadardı. Asıl olan 19 Mayıs günü. O günde Cumhurbaşkanımız, siyasi partilerin genel başkanları, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanımız Odalar Borsalar Birliği Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Fevzioğlu geliyor. İnşallah pazar günü Samsun Türkiye'nin başkenti olacak. Tüm liderler Samsun'da olacak. Bizim için onur meselesi, 100 yıl önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a geldiğinde gerçekten Anadolu üzerinde kara bulutlar dolanıyordu. İnsanlarda ümitsizlik hat safhadaydı. Atatürk insanları birarayla toplayarak kurtuluş mücadelesini başlattı. Şuanda da kurtuluş mücadelesi devam ediyor. Kurtuluş savaşı devam ediyor" dedi.

EN BÜYÜK CEVABIMIZ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ

Bu toprakların kolay coğrafya olmadığını da söyleyen Osman Kaymak, "Bu topraklarda gözü olanlar var. Gözü olanlara da en büyük cevabımız birlik beraberliğimiz. Onun için liderlerin Samsun'a gelmesi çok anlamlı Samsun İlkadım kenti olarak buna öncülük yapıyor. Bütün liderlerin toplanması Samsun'un tekrar önemini ortaya koyuyor. Ümit ediyorum programlar aksamadan, planlandığı gibi devam edecek. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz. Kendisi 19 Mayıs 1919 100.Yıl kutlamalarını himayelerine aldılar. Cumhurbaşkanımızın daveti ile genel başkanlar da Samsun'a geliyorlar. 13.30'daTütün İskelesine herkesi bekliyoruz" diye konuştu.

DAYANIŞMA KORUNMALI

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, Ramazan ayının ortalarına gelindiğini, ramazanın bereketinden feizinden herkesin istifade etmesini temenni etti. Erçal Group Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Erçal, "İnsanlar arasında bu ay yardım etme ayı olduğu kutsal bir aydır. Ramazan, sevgi, samimiyet, paylaşımdır, hoşgörüdür. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz müddetçe her geçen gün daha da güçleneceğiz. Bu tür davet ve organizasyonlar sohbet etme ve kaynaşmadır. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza edelim. İftar programımızın çok özel bir durumu söz konusudur. Milli mücadele ateşinin yakıldığı 100. yılındayız. Milli mücadelmizi başlatan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silahlık arkadaşları şehitlik ve gazilik mertebesine ulaşanlyarı minnetle yat ediyoruz" şeklinde konuştu.

KATILIMCILAR

İftar programına, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Nihat Soğuk, Tekkeköy İlçe Emniyet Müdürü Adil Aydemir, Yeşilyurt Demir Çelik Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt, Borsan yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Şenocak, Haber Medya Genel Müdürü Ali Yılmaz Ergen, Ulusoy Un Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, Çarşamba Ticaret Borsası Onursal Başkanı Mithat Yılmaz, ile çok sayıda davetli katıldı.

Bayram OK