Samsun'un sevilen işadamlarından, Yumoş Yatakları sahiplerinden 3 çocuk babası 59 yaşındaki Mustafa Yavuzel, yüksek tansiyona bağlı geçirdiği beyin kanaması sonucu hayatını kaybetti. Yavuzel'in ailesinin organlarını bağışlama kararı alması üzerine, Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi ve Ulusal Koordinasyon Merkezince, organların nakledilebileceği hastalar belirlendi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Dr. Öğretim Üyesi Kağan Karabulut ve ekibince yapılan ameliyatla alınan iki böbrek ve iki kornea Samsun'daki hastaları hayata bağlayacak. Karaciğeri ise nakil için ambulansla Erzurum'a gönderildi.

30 BİN ORGAN BEKLEYEN HASTA VAR

Samsun Organ ve Doku Nakli Bölge Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Mehmet Kazak, merhuma Allah'tan rahmet dilediklerini ileterek, "Acılı aileye, zor bir anda metanetlerini yitirmeden organ bağışı kararı verdiklerini için sonsuz teşekkür ediyorum. Türkiye'de 30 bine yakın hasta organ nakli için sıra bekliyor. Organ bağışıyla bu hastalarımızın hayatlarını kurtarma imkanı var" dedi.

DUALARLA UĞURLANDI

Organları ile 5 hastaya umut olan Mustafa Yavuzel'in kardeşleri Erdin, Adil ve Erkan Yavuzel'in oldukça üzgün oldukları görüldü. Yavuzel'in cenazesi İlkadım ilçesi Karadeniz Mahallesi'ndeki evinden alınarak Büyük Cami'ye getirildi. Burada cuma sonrası kılınana cenaze namazının ardından Yavuzel, Asri Mezarlığında son yolculuğuna dualarla uğurlandı.

ÇOK SAYIDA SEVENİ KATILDI

Mustafa Yavuzel'in cenaze törenine ailesinin yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül, MHP İl Başkanı Abdullah Karabıçak, TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Hacı Ahmet Ölmez, Ahmet Şenocak, işadamları ve çok sayıda seveni katıldı.

Bayram OK