HABERİN GALERİSİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Vosvos Derneği (SAMVOS) iş birliğince düzenlenen etkinlikte Türkiye'nin bütün vosvosları Samsun'da buluştu. '6. Samsun 19 Mayıs Vosvos Şenliği' bu yıl her yıl olduğundan daha fazla vosvosa ev sahipliği yaptı. Etkinliğe, 130 vosvos ve yaklaşık 600 motosikletli katılım sağladı. Vosvos direksiyonuna geçen Samsun Valisi Osman Kaymak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve AK Parti İl Başkanı Ersan Aksu konvoya öncülük etti. Batıpark'ta toplanan 130 vosvos, Atatürk Bulvarı, 100. Yıl Bulvarı ve Lise Caddesi'ni takip ederek tekrardan Atatürk Bulvarı'ndan Batıpark'a geri döndü.

DOLU DOLU KUTLAMA

Etkinlik hakkında açıklamada bulunan Samsun Motosiklet Kulübü Başkanı Ömer Abanoz, 'Türkiye'nin 81 ilinden Samsun'a gelen yaklaşık 600 katılım ile şehir korteji gerçekleştirdik. 100. Yıl kutlamalarını dolu dolu yaşadık. Bu etkinliği Vosvos Kulübü ile beraber düzenledik. Samsun'un görselini vatandaşlara göstermek istedik. Katılım sağlayan herkese teşekkür ederim. Bu anlamlı günde bizi yalnız bırakmadılar' dedi.

VEFA SEYRİ

Samsun Vosvos Kulübü Derneği Başkanı Haluk Özmen ise, 'Türkiye'nin dört bir yanından vosvoslar Samsun'a geldi. Bu anlamlı günü Samsun'da kutladık. Protokol üyelerimizle şehir turu attık. Daha sonra ise vefa seyrimizi gerçekleştirdik. Kurtuluş Yolu güzergahına anlam katarak vosvoslarla Kavak'a kadar seyahat ettik. Bu bizim için çok anlamlı bir etkinlik oldu. Vosvos sadece bir araç değil, farkındalık yaratarak topluma sunuyoruz' diye konuştu.

ONUR VE MUTLULUK

Vosvos kullanarak şehir turu attıktan sonra açıklamada bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Kutlama programlarımız coşku ile devam ediyor. Vosvoscular ile birlikte Samsun turu gerçekleştirdik. Bu coşkuyu Samsun halkıyla yaşamak büyük onur ve mutluluk oldu. Hepimizin ortak paydası Cumhuriyetimiz, geleceğimiz ve egemenliğimiz. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Cennet vatanın geleceği için, gelişmesi için el birliği içerisinde çalışmayı Allah nasip etsin. Programa katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Etkinliklerimize tüm Samsun halkımızı davet ediyorum. Vosvos ile çok zevkli bir seyahat yaptık. Uzun süredir araç kullanmıştım. Büyükşehir Belediye başkanımla zaman zaman yarış yaptık. Allah güzel günlerimizi daim eylesin' şeklinde konuştu.

ESKİ GÜNLERİME DÖNDÜM

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise, '100'üncü yıl kutlamalarını ocak ayından beri kutluyoruz. Dolu dolu bir program ile kutlayacağız. Vosvoslar yaptığımız etkinlik çok anlamlı oldu. 5 yıl kullandım. Eski günlerime döndüm. Halkımız çok ilgi gösterdi. Bizi gören görüntü almaya başladı. Vosvos kullanımı bir kültür oluşturmuş. Şehir dışından gelen ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi. Vosvoslar sonrasında ise Kurtuluş Yolu'nu takip ederek Kavak ve Havza'ya doğru yola çıktı.

Erdinç YILDIZ