Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ilk adımı atmasının 100. yılı, çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında serbest dalış dünya rekortmeni Milli sporcu Şahika Ercümen, 19 Mayıs saat 13.15'te Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için Samsun'a çıktığı nokta olarak kabul edilen Tütün İskelesi'nde ' 100. Yılda 100 Metre Saygı Dalışı' yapacak.

ANTARKTİKA'DA BAYRAĞIMIZI AÇMIŞTI

En son geçen Şubat'ta Cumhurbaşkanlığı himayesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde gerçekleştirilen "3. Ulusal Antarktika Bilim Seferi" kapsamında Türk Bilimsel Araştırma Kampı'na katılmış, Horseshoe Adası açıklarında yaptığı özel dalışta Antarktika'nın buzlu sularında Türk bayrağını açmıştı.

EKİBİ İLE BİRLİKTE GELDİ

Milli sporcu, Karadeniz'in sularında Türk bayrağı açacak. Dalıştan bir gün önce ekibi ile birlikte prova dalışları yapan Şahika Ercümen, "Dalış ekibimizle Samsun'a geldik. Milli mücadelnin başladığı yerdeyiz. 100. yılda burada olmak benim için çok anlamlı. Dalışımızı yapacağız heyecanlıyım. Bu 100 yılda bir geliyor. Milli bir sporcu olarak Samsun'da bu etkinliklerde olmaktan dolayı gurur duyuyorum" dedi.

VATANDAŞLARIN İLGİ ODAĞI OLDU

Tütün iskelesinde prova dalışları yapan Şahika Ercümen'e, Sahil Güvenlik ve Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı ekibi eşlik ederken, vatadaşların ise ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, Ercümen ile bol bol fotoğraf çektirirken, alkışlamayı da ihmal etmediler.

Bayram OK - ÖZEL HABER