Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 100. yılı etkinlikleri kapsamında yerli ve yabancı yaklaşık 600 atletin katılımıyla 20 km'lik parkurda gerçekleştirilecek 100.Bin TL ödüllü, ' Samsun 100. Yıl 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu' gerçekleştirildi. Tütün İskelesi mevkisinde oluşturulan parkurda yapılan koşuya yaklaşık 600 sporcu katıldı.

SAMSUN İÇİN ÇOK ÖZEL VE ANLAMLI BİR GÜN

Samsun Valisi Osman Kaymak'ın işaretiyle başlayan yarışmada sporcular dereceye girmek için mücadele etti. Vali Kaymak, burada yaptığı konuşmada yarı maratona katılan sporculara başarılar dileyerek, Samsun için çok özel ve anlamlı bir gün olduğunu kaydetti. Bu arada organizasyon renkli görüntülere de sahne oldu. Bazı vatandaşların bebek arabalarıyla katıldığı etkinlikte bir vatandaşın da yanında getirdiği kuzuyla yer alması dikkati çekti.

20.11 İLE GÜLŞEN KILINÇ BİRİNCİ OLDU

Yaklaşık 20 dakika süren maratonun halk koşusu ayağında kadınlarda ilk sırayı 20.11 saniye derecesiyle Gülşen Kılınç elde etti. İkinci, 22.32 saniye derecesiyle Merve Karaca oldu. Hüsna Çağlayan 23.33 saniye derecesiyle üçüncülüğü elde etti. Erkeklerde ise ilk sırayı Jandarma Gücü adına yarışan 17.34 saniye derecesiyle Tahir Karakaya elde etti. İkinci, 18.16 saniye derece ile Burak Yalçın oldu. Kadir Yıldız da 18.51 saniye derecesiyle üçüncülüğü elde etti.