Özel Samsun Türk Alman Kültür ve Eğitim Vakfı (TAKEV) Anadolu Lisesi, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yıldönümü vesilesiyle Gençlik Konseri düzenledi. Düzenlenen konserde, Üsküdar Amerikan Lisesi'nin müzik dinletisi, Özel Samsun TAKEV Anadolu Lisesi ve Huriye Süer Anadolu Lisesi'nin şiir ve müzik dinletisi, Özel Samsun TAKEV Anadolu Lisesi Müzik Ekibi'nin performansı yer aldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Özel Samsun TAKEV Anadolu Lisesi Kurucusu Oktay Yapıcı, gençlere Atatürk'ün Nutuk'unu okumayı tavsiye ederek, "Ya istiklal, ya ölüm' diyen atalarımız bize bu cennet vatanı emanet etti. Bizler bu emanete sahip çıkıp siz gençlere daha güzel bir vatan bırakmak için çok çalışıyoruz. Milli Mücadele yıllarının başladığı yıllardan 1927'ye kadar yaşananları Mustafa Kemal Atatürk, Nutuk olarak kaleme almıştır. Gençler, Nutuk kitabını okuyun. Uzak ve yakın tarihimizi sınav kaygısı olmadan inceleyin, analiz yapın. Keşke dememek için zaman yönetimi çok önemlidir. Sınav başarısı için değil, kendiniz ve ülkeniz için çok çalışın" ifadelerini kullandı.

İZMİR MARŞI COŞKUSU

Yapıcı, uzun süren çalışmalar sonucunda ortaya güzel bir çalışma çıktığını belirterek, "Bu konsere katılan Üsküdar Amerikan Lisesi, Huriye Süer Anadolu Lisesi, Özel Samsun TAKEV Anadolu Lisesi öğrencilerine ve onları hazırlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Şiir bölümünü organize eden Zekeriya Çavuşoğlu'na teşekkür ediyoruz" sözlerini kaydetti. Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve gençliğin ve gençliğin Ata'sına cevabının canlandırılması ve hep bir ağızdan İzmir Marşı'nın okunmasıyla coşkunun tavan yaptığı, konser katılımcılardan büyük beğeni topladı. Şarkılara, veliler ve katılımcılar da ellerindeki Türk bayraklarıyla eşlik etti.

Şükrü Berk ASKAR