Samsun Büyükşehir Belediyesi Anakent Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına, Samsun Valisi Osman Kaymak, AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tekin Balcı, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, Türk Kızılayı Samsun Şubesi Başkanvekili Ahmet Ali Bulut, Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım, Haber Medya Grubu Genel Müdürü Ali Yılmaz Ergen, gönüllüler, iş adamları ve çocuklar katıldı.

KIZILAY DENİNCE AKLA İNSAN GELİR

İftar sonrası yapılan yemek duası sonrası konuşan Türk Kızılayı Samsun Şubesi Başkanvekili Ahmet Ali Bulut, 'Kızılay denince akla insan gelir. İnsanın dini, milliyeti farklı olabilir ama Kızılay herkese yardım etmek için kurulmuştur.1868 yılında Marko Paşa olmak üzere bir avuç insan tarafından kurulmuştur. Önce Osmanlı ordusuna yardım etmek için kurulmuş daha sonra ise dernek haline dönüşmüş ve Kızılay cemiyeti adını almıştır. İnsanlara ve toplumlara yardım etmek için çalışıyoruz. Profesyonellerimiz dışında herkes gönüllü olarak çalışıyor' dedi.

AMACIMIZ ÇOCUKLARIN MUTLU OLMASI

Samsun Türk Kızılayı Şubesi'nin çalışmalarını takdir ettiğini ifade eden Samsun Valisi Osman Kaymak, 'Yuvalarda kalan sevgili yavrularımız bizim en kıymetli varlıklarımız. Devletimiz onlar için her türlü imkanı sağlıyor. Onlardan tek isteğimiz var. Derslerini iyi çalışmaları ve faydalı insan olmaları. Kader insanın başına her şey getirebilir ama geleceği planlamak önemlidir. Türkiye'nin her alanda yetişmiş insanlara ihtiyaç var. Çok katlı yurt binalarından, çocuk evleri projesine geçildi. Amacımız çocukların mutlu olması. Kızılay'a bu sofrayı paylaşmamızı vesile olduğu için teşekkür ediyorum. İnşallah dayanışma içerisinde geleceğe emin adımlarla ilerlemesini temenni ediyoruz' diye konuştu. Konuşmaların ardından Vali Osman Kaymak ve protokol üyeleri tarafından çocuklara hediye dağıtıldı.

Erdinç YILDIZ