Dün, Samsun ve Kanalizasyon İdaresi'nin (SASKİ) Genel Kurul Toplantısı yapıldı. Alınan kararlar milletin canını bir hayli yakacak cinsten.

Belediyelerin kötü yönetildiklerini, birçok belediyenin hareket kabiliyetinin bile olmadığını yazdık durduk. Belediyelerin işin içinden çıkamadığında başvurduğu yöntem hep aynı olmuştur; zam… Yani, milletin cebi.

Dün de öyle bir karar çıktı ve Samsun'da meskenlerde kullanılan suyun tonu 3,18 iken, 3,97'ye yükseltildi. Yani suyun tonuna yüzde 24,84 'lük net zam geldi. Yuvarlarsak yüzde 25.

Zam sadece bununla sınırlı kalmadı ve sayaç okuma ücreti de 1.00 TL'den 2.50 TL'ye yükseltildi. Ona da yüzde 150 zam. Vatandaşa kaldı sadece gam. Hiç derdi tasası yokmuş gibi…

Kuruldan ayrıca, SASKİ adına İller Bankası'ndan, diğer bankalardan ve finans kuruluşlarından 140 Milyon TL kredi kullanılması kararı da çıktı. Daha iki hafta önce, 09.05.2019 tarihinde de Büyükşehir'in Mayıs ayı Olağan Meclis Toplantısında da Büyükşehir'de kullanılmak üzere 200 Milyon TL kredi kullanılması kararı çıkmıştı. İki kredinin toplamı 340 Milyon TL. Yani 340 trilyon.

Bunun anlamı gayet açık. Belediyenin kasası tastakır. Kredi çekmeden kıpırdayamıyor yani.

Bunun bedelini kim ödeyecek, tabii ki vatandaş; sen, ben…

Peki, bu millet ne yapsın şimdi?

Su içmesin mi, yemek yapmasın mı, duş almasın mı, ne yapsın?

Bir kalemde suya yüzde 25 zam, sayaç okumaya yüzde 150 zam…

Herkesin bir Genel Kurulu oluyor, alıyor kararı, vuruyor zammı.

Milletin Genel Kurulu ne zaman? 5 yılda bir…

Genel Kurul daha yeni yapıldı. Biraz da onun rahatlığı var, vur abalıya…

Seçim öncesi indirim, seçim sonrası bindirim…

Milleti keriz mi sanırsınız, gün gelir dersinizi alırsınız…