CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, suya zammı eleştirdi. Samsun'daki, su fiyatlarının birçok büyükşehirden fazla olduğuna dikkat çeken Zeybek, bu zamların geri alınması gerektiğini ifade etti

BU ZAMLARIN SEBEBİ NE?

Zeybek, ayrıca Samsun'daki su fiyatlarının bazı büyükşehirlerden yüksek olduğuna da dikkat çekerek, 'Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin su fiyatları; konutlar için metreküp su bedeli 2,03 TL olmasına rağmen; Samsun Büyükşehir Belediyesinde 3,18 TL olan su bedeli yüzde 25 artışla 3,97 TL çıkarıldı. Ayrıca sayaç okuma ücretinin de bir TL'den 2,5 TL'ye çıkarılmanın sebebi nedir? Eskişehir Büyükşehir Belediyesi; şehit ve gazi ailelerine tarife üzerinden yüzde 80 indirim uygularken, Samsun Büyükşehir Belediyesi yüzde 50 indirim uygulamayı belediye meclisine sunmayı planlıyor. Samsun su kaynağı bakımından zengin iller arasında yer alıyor. Su arıtma maliyetleri de diğer illere göre daha düşük. Bu nedenle Samsun'da, su fiyatlarının artırılmasını gerektirecek bir durum yok. Büyükşehir Belediyesinin, halkın temel ihtiyacı olan suya yüzde 25 zam yapması kabul edilemez. Halkımızın mecburen kullanmak zorunda olduğu su ve atık su bedelleri, çevre temizlik vergileri ile halkın sırtına bir yük ilave ederek, belediye yöneticiliği olamaz. Suya önerilen fiyat artışının gözden geçirilerek geri çekilmesini öneriyoruz. Suya zamdan vazgeçin, halkın yaşamını daha da zorlaştırmayın' şeklinde konuştu.

EN PAHALI ULAŞIM SAMSUN'DA

Milletvekili Zeybek, toplu taşıma fiyatlarına da dikkat çekti. Zeybek, 'Eskişehir, Bursa ve diğer şehirlerin ulaşım ücretleri Samsun Büyükşehir ulaşım ücretleri ile karşılaştırınca aradaki fark ortaya çıkıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi eskart ücretleri; raylı sistem tam bilet 2,70 TL, indirimli bilet 2,55 TL, otobüs- tramvay aktarmalarında 0,35 TL, minibüs- dolmuş yolcu ücreti 2,75 TL'dir. Samsun Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma ücretleri ise; raylı sistem tam bilet 4,00 TL, öğrenci 3,00 TL, kurumsal 3,70'TL'dir. Samkart uzun mesafe 3,00 TL, kısa mesafe 2,00 TL, indirimli uzun mesafe 2,75 TL, kısa mesafe 1,90 TL, dolmuş ücretleri ise tam bilet 3,00 TL, öğrenci 2,50 TL olarak tespit edilmiştir. Raylı sistem taşımacılığında ülkemizin en pahalı taşımacılığının Samsun'da yapılması halkın ekonomik yaşamını daha da zorlaştırıyor. Ekonomik krizin nedeni halk değildir, krizi oluşturanlar yaptıkları israf ve talan yönetimini sorgulasınlar. İlimizin bütün yöneticilerinin dikkatine: Halkımızın çıkarları doğrultusunda gerekli kararları hayata geçirmenizi, halkın yaşamını kolaylaştırmanızı ve yapılan zamların geri alınmasını bekliyoruz' ifadelerini kullandı.