Samsun'da suyun tonuna yapılan yüzde 25 ve sayaç okuma bedeline yapılan yüzde 150 oranındaki zam, vatandaşların tepkisini çekiyor. Suya yapılan zammı eleştiren Tüketiciyi Koruma Derneği Samsun Şubesi Başkanı Sema Onar Yaktı, zammın nedenini sordu.

İŞÇİLER HER AY ZAM ALIYOR MU?

Yaktı, suyun ayrıca her ay TÜFE oranında zamlanacağını belirterek, "Suya yapılan bu zam insafsızlıktır. Ben bu zammı yapanları Allah'a havale ediyorum. Fiyatlar ayrıca, her ay TÜFE oranında artacak. İşçiler, emekçilerin aldıkları ücret veya asgari ücret her ay artıyor mu? Böyle şey olur mu? 31 Mart seçimleri öncesinde göstermelik bir indirim yapılmıştı. Seçimin ardından göreve başlar başlamaz hemen zam yaptılar. Vatandaş zaten ekonomik kriz içerisinde, bir de su zammı vatandaşın sırtında büyük bir yük olacak. İstanbul ve Ankara'da suya indirim yapıldı. O şehirlerde gelen 60-70 liralık fatura 40-50 liraya düştü. Samsun'da ise tam tersi olacak" ifadelerini kullandı.

YÜZDE 150 ZAM OLMAZ

Su zammı oranının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yaktı, "Suyun tonunda yapılan zammın yanı sıra sayaç okuma bedeline de zam yapıldı. Yüzde 150 zam mı olur? Samsun gibi bir tarafından Kızılırmak, bir tarafından Yeşilırmak akan bir şehirde su nasıl bu kadar zamlanabilir? Ben bir vatandaş olarak bunu kabul etmiyorum, vatandaşların da bunu kabul edeceğini sanmıyorum. Biraz başka şehirleri örnek alsınlar, her yerde fiyatlar düşerken Samsun'da fiyatlar zamlandı. Ben bir vatandaş olarak hakkımı helal etmiyorum" sözlerini kaydetti.

Şükrü Berk ASKAR / Özel haber