Samsun Emniyet Müdürlüğü Polisevinde, Türkiye Polis Emeklileri Derneği tarafından iftar programı düzenlendi. Programa İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ve eşi Azize Yavuz, Emniyet Müdür yardımcıları, şube müdürleri ve emekli polisler katıldı. Yavuz çifti, iftara gelenlerin masalarını tek tek gezerek, tokalaştı.

YAVUZ'A TEŞEKKÜR

İftar sonrası konuşma yapan Türkiye Polis Emeklileri Derneği Samsun Şube Başkanı Sadık Aydın, "Emniyet Müdürümüz Vedat Yavuz'a, ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz emeklilerin her zaman yanında ve hiçbir hizmetten kaçınmamaktadır. Bizlere, hizmet binası olarak yeni karakol binasının verilmesine katkı sağlamıştır. Bundan dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına kendisine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

TEŞKİLAT MİLLİYETÇİSİYİM

İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz ise, "Teşkilat milliyetçisiyim. Her zaman da olacağım. Bir polis çocuğu ve bu teşkilatta mesleğin sonlarına gelen birisi olarak teşkilatımla iftihar ettim, bundan sonra da edeceğim. Göreve geldiğimde ilk gün ilk sözüm; 'bal tutan parmağını yalar' olmuştu' dedi. Bu teşkilata 20 yıl, 30 yıl emek verip meşakkatli bir şekilde çalışıp, çoluk çocuğundan ayrı kalıp, emekli olan, arkadaşlarımıza, büyüklerimize vefa borcumuz var. Hepimiz bir gün emekli olacağız. Bugün ne yaparsanız, yarın karşılaşırsınız. Bu teşkilattan emekli olan herkese, her rütbedeki insana; saygı ve sevgi gösterilmesi gerekiyor. İlk geldiğimde, EMŞAV ve Polis Emeklileri Derneği'nin eski bir meyhanede çalışmalar yaptığını gördüm. O an kendimi ezik hissettim ve beynime kaynar sular döküldü. İmkanımız yoktu. Yeni karakol binamız boştu ve derneğin adında Türkiye olması nedeniyle orayı emekli polislerimize verebildik. Büyükşehir Belediyesinin Fuar içerisinde boş bir yeri vardı, EMŞAV'ı da oraya taşıdık. Artık daha güzel ve temiz bir ortamda, emeklilerimiz, şehit yakınlarımız ve gazilerimiz yan yana gelme fırsatı buldular. Samsun'da 800 emekli polisimiz var. Sadece bizim bilebildiğimiz rakam bu, derneğe üye olmayan kişiler de var. Gönlümüz arzu eder ki, hepsi derneğe üye olsun. Üye olurlarsa hayatını kaybeden, hasta olan ya da bir şeye ihtiyacı olan emeklilerimizden haberimiz olur. Aksi takdirde maalesef haberimiz olmuyor, bu da bizlerin boynunu büküyor" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vedat Yavuz'a, Sadık Aydın tarafından teşekkür plaketi verildi.

Bayram OK