Ondokuz Mayıs Üniversitesi ( OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğrencileri tarafından Mezuniyet Sergisi, fakültenin sergi salonunda açıldı. 18 öğrencinin mezuniyet çalışmaları kapsamında yaptığı toplam 36 resmin yer aldığı sergi, büyük beğeni topladı. Sergide ağırlıklı olarak yağlı boya çalışmaları yer alırken, bunun yanı sıra karışık teknik, karışık malzeme, enstalasyon ve 3 boyutlu teknikle yapılan çalışmalar da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

SERGİ, SANATSAL BİRİKİMİN ÖZETİ

Sergi hakkında bilgi veren OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Metin Eker, "Mezun olan grubun atölye hocasıyım. Öğrenciler, mezun olmadan önce bir sergi açmak durumunda. Bu sergide öğrenciler vitrine çıkıyor. Öğrencilerin profesyonel anlamda ilk sanatsal etkinliği oluyor. Sanatın basit bir şey değil, entellektüel bir eylem olduğunu ispatlamaya çalışıyoruz. Sanatın bir kurgusu, tasarımı var. Bu sergi, birikimin ve deneyimin sonucunda ortaya çıkan profesyonel bir hülasa" ifadelerini kullandı.

YOL GÖSTERDİK

Eker, mezun olacak öğrencilerin başarılı çalışmalara imza attıklarını belirterek, "Metin Eker Atölyesi öğrencilerinin profesyonel yaklaşımının ilk adımı. Sanat hayatlarında başarılar diliyorum. Ülkemiz açısından sanatın ilerlemesinde etkin rol almalarını bekliyorum. Devletin topluma yol gösterici olacak sanatçılara ihtiyacı var. Biz bu sürecin aktörleri olarak öğrencilerimize yol gösterdik. Birbirinden değerli ve yetenekli gençler. Umarım sanatsal birikimlerini artırarak ilerlerler" şeklinde konuştu. Sergi 29 Mayıs saat 17'ye kadar ziyaret edilebilecek.

Şükrü Berk ASKAR