Samsunspor Başkanı İsmail Uyanık, şehrin futbola yatkın gençlerine eğitim vermek, bölge futboluna hükmetmek ve Samsun'a spor kenti ünvanını kazandırmak için dev bir altyapı tesisi kurmak istiyordu. Bu yer için Samsun- Ordu karayolu üzerindeki Petrol Ofisi Dolum Tesisleri arkasında bulunan Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Toprak Dökme Sahası'nı belirleyen Samsunspor yönetimi, belediyeyle görüşmelere başlamıştı.

RESMİ BİR ADIM YOK

Seçimden önce şu anda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de, bu yerle ilgili Samsunspor'a her türlü kolaylığın sağlanacağına ve önceliğin verileceğine dair sözler vermişti. Seçim bitmesine rağmen Samsunspor'un altyapı tesisi kurmak istediği alanla ilgili herhangi bir gelişme olmaması ise dikkatlerden kaçmıyor. Halen resmi bir adım atılmaması taraftarların da dikkatinden kaçmazken, camia neden bir hareket yaşanmadığını merak ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 14 Ocak tarihli baskımızda gazetemize özel röportaj verirken, "Kulübümüzün Türkiye'nin en modern altyapı tesisi kurması konusunda elimden geleni yapacağımız sözünü veriyorum" demişti.