Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yarışlarda hazır bulunurken Başkan Gümrükçüoğlu, tüm sporculara 'Trabzon'a hoş geldiniz' dedikten sonra, 'Yarı maraton ve halk koşunun yanında bu yıl 10 km koşunun ilkini düzenliyoruz. Sponsorlarımıza, Atletizm Federasyonu temsilcilerimize, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkililerine teşekkür ediyoruz. Trabzon, barış içinde yarışı Türkiye'nin spordaki zirve şehri olarak başlatıyor' diyerek yarışların startını verdi.
Trabzon'un düşman işgalinden kurtuluş kutlamaları çerçevesinde bu yıl 36.'sı düzenlenen 21.1 km'lik Trabzon Uluslararası Yarı Maratonu'na 301 sporcu katıldı. Erkeklerde Kenya'dan Paul Kıpkemoı Kıpkorır, bayanlarda Etiyopya'dan Meselech Melkamu Haıleyesus birinci oldu. Sadece lisanslı sporcuların katılabildiği Yarı Maraton'da erkekler ve bayanlarda ilk üç sıra ve dereceleri şu şekilde oluştu:
Bu yıl 21.'si düzenlenen halk koşusuna ise, 350 sporcu katıldı. 5 km'lik parkuru erkeklerde Karayolları Spor Kulübü sporcusu Doğukan Kemal, bayanlarda ise Trabzon Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcusu Gül Nisa Durmuş ilk sırada tamamladı. Halk Koşusu'nda erkekler ve bayanlarda ilk üç sıra ve dereceleri şu şekilde oluştu:
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yarı maraton ve halk koşusunun yanı sıra bu yıl ilk kez düzenlenen 10 km koşusunda ise erkeklerde Etiyopya'dan Kefyalew Deja Buruse, bayanlarda Türkiye'den Yeliz Kurt birinci oldu.