Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı, AK Parti İlçe Başkanı Sertaç Can ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal'a ziyaret gerçekleştirdi. Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette Ayvacık ilçesi hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak turizm noktasında neler yapılabilir istişarelerde bulunuldu.

AYVACIK, CENNETTEN KÖŞE

İl Kültür Turizm Müdürü Adnan İpekdal Ayvacık'ın Samsun'un en güzel turistlik yerlerinden birisi olduğuna vurgu yaparak, "Ayvacık ilçemiz, doğasıyla insana huzur veren, yorgunluk ve stresinizi atmak için dinlenebileceğiniz yeşilin her tonunu içinde barındıran cennetten bir köşe. Doğal yapısı ile doğa sporlarına uygun olması, iki baraj gölleri arasında bulunması sebebi ile su sporlarına elverişli olması ve tarihi camileri, değirmenleri ilçeye ayrı bir cazibe katıyor. Önümüzdeki zaman içerisinde belediye başkanımızla koordineli bir şekilde çalışmalar yaparak bu güzel ilçemizi turizm noktasında hakkettiği noktaya el birliği ile getireceğiz" ifadelerini kullandı.

MARKA ŞEHİR YAPACAĞIZ

Ayvacık Belediye Başkanı Halil Kalaycı ise, "İlçemiz turizm konusunda Samsun'un en önemli ilçelerinden biri. Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarla turizmde hak ettiği düzeye gelmesi için elimizden geleni yapacağız. İdeal bir turizm destinasyonu olan ilçemizi bozulmamış doğal güzellikleri ile doğa turizmi çerçevesinde değerlendirmeyi hedefliyor, tarihi camilerimize sahip çıkarak doğa şartlarına ve teknolojiye yenik düşmeden ölümsüzleşmelerini sağlamak ve turizme kazandırmak istiyoruz. Bu gibi çalışmalarla ilçemizi marka şehirler arasına katarak turizm açısından cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyoruz" sözlerini kaydetti.