Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Yargı Reformu Stratejisi Belgesi'ni kamuoyu ile paylaşmasının ardından, Samsun Barosu Başkanı Kerami Gürbüz açıklamada bulundu. Gürbüz, yaptığı açıklamada, yargının işleyişi ve avukatlığın geleceğine ilişkin olarak umutlandıran nitelikte bir metin olduğunu ifade etti.

256 FAALİYET

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Yargı Reformu Strateji Belgesi açıklandığını değinen Gürbüz, ''Hazırlanma sürecine yargının tüm paydaşları ile YÖK'ün de dahil olduğu belge 9 amaç, 63 hedef ve bu doğrultuda yapılacak 256 faaliyeti içeriyor'' dedi.

REFORM NİTELİĞİNDE

Belge yargının diğer unsurları ile ilgili reform niteliğinde hedefler belirlediği söyleyen Gürbüz, ''Avukatın yani savunma kurumunun, yargı erki içerisinde hak ettiği şekilde temsil edilmesine yönelik hedefler de belirliyor. Samsun Barosu'nun yıllardır, önerdiği, talep ettiği bir çok talebinin de yer aldığı strateji belgesi yargının işleyişi ve avukatlığın geleceğine ilişkin olarak umutlanmamızı sağlayacak nitelikte bir metin'' diye konuştu

MİNNETİMİZİ SUNUYORUM

Gürbüz, ''Bu metnin hazırlanması sürecindeki emek, gayret ve tavırlarından dolayı Sayın Adalet Bakanı ile TBB Başkanı'na ve katkı sağlayan tüm paydaşlara şükranlarımızı, bu belgeyi açıklayarak ilgili yetkililer için bir yol haritası olarak belirlenmesini sağlayan Sayın Cumhurbaşkanına minnetimizi sunuyorum.'' ifadelerini kullandı.

Gürbüz, ''Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin yargı camiasına, avukatlara ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.'' açıklamasında bulundu.