Vezirköprü Meslek Yüksek Okulundan 11. dönemde 463 öğrenci mezun oldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra okuldan mezun olan ve ilk üçe giren öğrencilerin isimleri açıklandı. Emine Karakuş okul birincisi olarak mezun olurken, okul ikincisi Enes Başar, okul üçüncüsü ise Hasan Arslan oldu.
Mezuniyet töreninde bir konuşma yapan okul birincisi Emine Karakaş, başarı öyküsünü anlatarak bu başarıda katkısı olan ailesine ve hocalarına teşekkür etti.
Daha sonra kürsüye gelen Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Kemalettin Şahin, meslek yüksek okullarının ara eleman kurumları olduklarını belirterek tavsiyelerde bulundu. Şahin, 'Hangi kurumda, hangi işte çalışırsanız çalışın bulunduğunuz yerde en iyi olmaktır. Çevrenize ve yakınlarınıza çalışma arkadaşlarınıza iyi ve çalışkan birer insan olmanın gereklerini davranışlarınızla gösterin ve örnek olun' dedi.
Velilere seslenen Şahin, iki önce kendilerine teslim edilen emanetleri geri verdiklerine değinerek ülkesi, devleti, milletine karsı sorumluluk duygusu içerisinde milli ve manevi değerlerle donatılmış gençler yetiştirmeye gayret ettiklerini belirtti. Şahin, ilçeye ekonomik faaliyetlere uygun bir fakülte kurulması isteğini de dile getirdi.
Bir Karadeniz fıkrası ile esprili şekilde hitap eden OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rektör Yardımcısı Vedat Ceyhan, Vezirköprü'nün kendi hayatında çok önemli bir yeri olduğunu, ilçeye hizmet noktasında severek çalışacağını söyledi.

463 öğrenci mezun oldu
Meslek Yüksek Okulunda 6 bölümde 8 program uygulandığını, bu yılkı mezuniyet döneminde Bilgisayar Teknolojileri Bölümünden 95, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümünden 169, Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümünden 31, Muhasebe ve Vergi Bölümünden 41, Ormancılık Bölümünden 127 olmak üzere toplam 463 öğrenci mezun olduğu belirtildi. Dereceye giren öğrencilere hediye ve belgeleri protokol tarafından verildi.
Kep akma töreni ile sona eren etkinlikte katılımcılara yemek ikramında bulunuldu. Mezuniyet Törenine ayrıca İlçe Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Garnizon Komutanı Selçuk Yılmaz, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, kamu kurum ve kuruluşlarının amir ve müdürleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.