Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Beşiktaş, yarın Gençlerbirliği'ni konuk edecek.

Kara Kartallar, eğer Ankara ekibi karşısında sahadan galibiyetle ayrılırsa, haftaya oynanacak Fenerbahçe mücadelesinde Kadıköy'e lider gidecek.
İLK HEDEF GENÇLER
İbrahim Üzülmez'in göreve gelmesinin ardından son 4 maçını da kazanarak yoluna doludizgin devam eden Ankara ekibi, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda ligin en iyi futbol oynayan takımıyla mücadele edecek. Bu müsabakadan 3 puanla ayrılmak isteyen Şenol Güneş'in öğrencileri, özellikle haftaya oynanacak olan derbi maçı öncesi Gençler galibiyetiyle moral depolamak istiyor. Derbi öncesi prova niteliğinde bir karşılaşma oynayacak olan Kara Kartallar, hafta içerisinde yaptığı antrenmanlarda ise Ankara ekibini ileride Gomez ve Sosa ile vurmayı planlıyor.
MARCELO VE ALEXİS DÖNÜYOR
18. hafta erteleme maçında forma giyemeyen siyah-beyazlı takımın stoperleri Marcelo Guedes ve Alexis Delgado, yarın oynanacak Gençlerbirliği maçında sahadaki yerlerini alacaklar. Kırmızı kart cezasını da tamamlayan Marcelo'nun hafta içerisinde özellikle çok hırslı olduğu gözlenirken, Teknik Direktör Şenol Güneş, duran toplarda Brezilyalı futbolcudan etkili olmasını istedi. Güneş, Alexis'e ise tecrübesiyle defans kurgusunda arkadaşlarını yönlendirmesi konusunda uyarılarda bulundu.
GOMEZ'DEN GOL BEKLENTİSİ
5 hafta üst üste ağları sarsan, ligde oynadığı 20 maçta ise rakip filelere 15 gol gönderen Alman panzeri iki haftadır suskun. Hem Medipol Başakşehir hem de Mersin İdmanyurdu maçlarında rakip ağları sarsamayan Gomez'in Gençlerbirliği maçında gollerle dönmesi bekleniyor. Özellikle Medipol Başakşehir maçında kaçırdığı pozisyonlarla eleştirilen Alman golcü, Mersin İdmanyurdu maçında ise etkili olamamış ve Teknik Direktör Şenol Güneş tarafından müsabakanın 64. dakikasında oyundan alınmıştı. Hafta içerisinde Mario Gomez ile sık sık özel görüşmeler yapan Güneş'in, tecrübeli futbolcudan özel isteklerde bulunduğu bildirildi.
3 OYUNCU SINIRDA
Kara Kartallarda 3 futbolcu kart sınırında bulunuyor. Beşiktaş'ta yarın oynanacak olan Gençlerbirliği müsabakasında İsmail Köybaşı, Andreas Beck ve Mario Gomez sarı kart görmeleri durumunda haftaya oynanacak Fenerbahçe karşılaşmasında forma giyemeyecek.
İDEAL 11 SAHADA, GÖKHAN YEDEKTE
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gençlerbirliği karşılaşmasında ideal 11'inden vazgeçmeyecek. Sadece hafta içerisinde iki antrenman kaçıran Gökhan Töre'yi yedek kulübesine çekecek olan deneyimli çalıştırıcı, sol açıkta Olcay Şahan'a görev verecek.
Beşiktaş'ın Gençlerbirliği maçı muhtemel ilk 11'i şöyle:
'Tolga, Beck, Marcelo Alexis, İsmail, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Olcay, Sosa, Gomez.'