Milliyetçi Hareket Partisi Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak İstanbul'da 23 Haziran Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Büyükçekmece ve Silivri'deki Samsunlu hemşehrilerini ziyaret etti. Seçimler dolayısıyla İstanbul'da bulunan MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak ve beraberindeki heyet Büyükçekmece de ikamet eden Samsunlu hemşehrilerin programına katıldı.

YILDIRIM'I DESTEKLEYİN

Karapıçak konuşmasında, "Bu ülkede eğer bir beka meselesi var ise bu sorunu çözecek olan, ortadan kaldıracak olan yine bizleriz. Bir oyun ne önemi var demeyelim. Bir oyun ne kadar önemli olduğunu 31 Martta gördük. İstanbul'da 31 binden fazla sandık var. Her sandıkta bir oy 31 bin oy yapar. 31 Martta aradaki fark yaklaşık 14 bin civarında oldu. Bu nedenle gerekirse okullar kapandığında Samsun'a 1-2 hafta geç gidin ama mutlaka oyunuzu kullanın. Aklı karışanları ikna edin. Cumhur İttifakının mutlak başarısına ortak olun. Biz sadece 23 Haziran'a kadar değil seçimlerden sonra da sizleri yalnız bırakmayacağız. Bir ağabeyiniz, kardeşiniz, hemşehriniz olarak sizlerden bizleri yalnız bırakmamanızı ve Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım Beyi desteklemenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

EN DİNAMİK HEMŞEHRİ YAPILANMASI

İftar programının ardından Silivri'de ikamet eden Samsunlular ile buluşmak üzere hareket eden Karapıçak ve beraberindeki heyet, Silivri Samsunlular Derneğini ziyaret etti. Ziyarette kısa bir konuşma yapan Karapıçak, "Silivri İstanbul'un en batısındaki ilçemiz. Burada Çarşamba ve Ayvacıklı hemşehrilerimiz yoğun olarak yaşıyor. Burada ikamet eden 7 bine yakın hemşehrimizin 6 bine yakın oyu var. Silivri Belediye Başkanlığını sizlerin de desteği ile MHP Belediye Başkan Adayı kazandı. Aynı fedakarlığı bu kez 23 Haziran seçimlerinde Cumhur İttifakının adayı için istiyoruz. Samsunlular son dönemde İstanbul'un en dinamik hemşehri derneği yapılanmasına sahipler. Bunu biz demiyoruz. Bunu İstanbul'da yaşayan diğer hemşehri dernekleri ve parti yöneticileri söylüyor. Önce birlik olalım sonra da Samsun'a yakışanı yaparak Cumhur İttifakı Adayı Binali Bey'e destek verelim" dedi.

23 HAZİRAN'DA İSTANBULDAYIZ

Bayram sonrasında İstanbul'daki seçim çalışmalarına devam edeceğini belirten Karapıçak '23 Haziran'a kadar İstanbul'dayız. Avrupa Yakasında olan 2. ve 3. Bölgelerdeki seçim çalışmalarının ardından Anadolu Yakasındaki 1. Bölgede seçim çalışmalarına devam edeceğiz. 23 Haziran sonrasında da hukukçularımızla sandıklara ve oylara sahip çıkmak adına burada olacağız. İnanıyorum ki Samsunlular 23 Haziran seçimlerine yön verecek en dinamik grup. Bu dinamizmi ve sinerjiyi Samsunluluk ruhunun oluşması için seçim sonrası da büyüteceğiz. Samsun lobisi ve Samsunluluk bilinci etnik milliyetçiliğe ya da mikro milliyetçiliğe dayanmayan, mayasında olan milli mücadele ruhu ile yoğurulmuş milli bir duruştur. Bu duruşu sadece İstanbul değil tüm Türkiye hatta hemşehrilerimizin yoğun yaşadığı tüm dünya şehirleri hissedecek. Samsunluluk ruhunu ülkemizin milli birliğine zarar vermeden en üst seviyelere taşımak Samsun'a, doğduğumuz, doyduğumuz ve nasip olur ise gömüleceğimiz şehrimize feva borcumuzdur" sözlerini kaydetti.