Fatsa Cumhuriyet Meydanı'na gelen Ordu Kızılay Kan Bağışı ekiplerine Kızılay Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları müzikli karşılama sürprizi yaptı. 'Sen de kan ver hayat kurtar kampanyası'na İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Müdürlüğü ve Fatsa Gençlik Merkezi Müdürlüğü de destek verdi. Kampanyada vatandaşlar canlı müzik eşliğinde kan verdi.
İlk defa böyle bir uygulamayı gerçekleştirdiklerini belirten Fatsa Kızılay Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, 'Gençlerimize sosyal sorumluluk kapsamında daha fazla görev düştüğünü belirtmek için müzik eşliğinde kan bağışı kampanyasını düşündük. Kan vermek hayat kurtarmak demektir. Bir kan vermek 3 can kurtarmak demektir. Kana herkesin ihtiyacı olabilir. Türk Kızılayı bu görevi aldığı günden bu yana yüksek düzeyde güvenilir bir şekilde kan alımını gerçekleştiriyor. Toplumun hemen hemen her kesiminden destek alıyoruz. 18 yaşını geçen gençlerimizin kan bağışı konusunda daha duyarlı olması için müzikli bir motivasyon ortamında kan bağışı yapmalarını istedik. Bu tür kampanyaları zaman zaman düzenleyerek gerçekleştireceğiz ve herkesi Kızılay'a kan bağışı yapmaları için teşvik edeceğiz' dedi.
Kızılay doktorlarından Ünal Kesimoğlu ise yaptığı açıklamada, 'Her hafta farklı bir ilçede kan almak için geliyoruz. Fatsa'da kan bağışını farklı bir şekilde şube başkanımızın organizasyonunda almaya başladık. Müzik eşliğinde vatandaşlarımızdan kan alıyoruz. İlk defa Ordu bölgesinde böyle bir organizasyon yaptık. Kan sürekli ve düzenli bir şekilde bağışlandığı sürece ihtiyaç sahiplerine ulaşacaktır' diye konuştu.
Devamlı kan bağışı yaptığını belirten Sercan Özel isimli vatandaş ise yaptığı açıklamada, 'Canlı müzik eşliğinde ilk defa böyle bir kan bağışında bulunduk. Eğlenceli bir şekilde kan bağışımızı yapıyoruz. Müzik ruhun gıdasıdır, bu gıdayı da kana çevirip veriyoruz' şeklinde konuştu.
Fatsa Genç Merkezi adına kan bağışı için standa gelen öğrencilerinden Ezgi Yılmaz ise 'Kızılay'a gençler olarak kan vermeye geldik. Müzik eşliğinde gerçekten çok güzel bir etkinlik oldu. İnsanları farklı etkinliklere kan bağışı yapmaya teşvik ediyorlar' ifadelerini kullandı.
Ücretsiz bir şekilde Kızılay için konser verdiklerini belirten yerel sanatçılardan Samet Çam ise 'Tüm dünyaya hitap eden bir kuruluş Kızılay. Destek vermek amaçlı buraya gelerek kuruma destek vermek istedik. Herhangi bir ücrette almadık. İnsanları kan bağışı yapmaya davet ediyorum' dedi.

Canlı müzik eşliğinde kan bağışı