Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Samsun'da 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresinde turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranının yüzde 90'e ulaştığını belirtti. 23 Haziran'da İstanbul'da yenilenecek olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için Samsun'daki otellerde gözle görülür bir iptal talebi yaşanmadığını ifade eden Toktaş, 'Samsun'da seçimden dolayı hissedilir bir düşüş yok' dedi.

BAYRAM İLE SEZON AÇILDI

Ramazan Bayramın ilk günü itibariyle sezonun başladığını ifade eden Başkan Toktaş, 'Bayram boyunca Samsun'da otellerde doluluk oranı yüzde 90'a ulaştı. Bayramın erkene gelmesi sezonu uzatmış oldu. Geçen sene 10 gün önce başlamıştı, şimdi 10 gün daha geriye geldi. Sezonumuz bayram ile beraber güzel bir şekilde açıldı. Sezonun geçen seneki gibi güzel geçmesini bekliyoruz. Yaz tatili hareketliği, Kurban Bayramıyla beraber ağustos sonu eylül başına kadar sezon devam edecek' dedi.

HİSSEDİLİR BİR DÜŞÜŞ YOK

23 Haziran'da İstanbul'da yenilenecek olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini için Samsun'da otellerde gözle görülür bir iptal talebi yaşanmadığını ifade eden Toktaş, '23 Haziran'a denk gelen gruplara iptal almadık. Bölge İstanbul ağırlıklı olmakla birlikte, İzmir, Ankara, Gaziantep, Manisa, Aydın'dan besleniyor. O anlamda çok büyük iptaller görmedik, sayıda azalmalar görülebilir. Seçim belirsizliği vardı. Geç açıklandı. Bu dönemde tur acenteleri buna göre program yapmamış olabilir. Tek başına arabasıyla hareket edenleri bilemiyoruz. Samsun'da seçimden dolayı hissedilir bir düşüş yok' diye konuştu.

Erdinç YILDIZ / özel haber